Humax "opname mislukt" en alle zenders weg

SusanSusan

Forum Gebruiker
Berichten
4
Hallo,

Ik kwam op dit forum omdat ik steeds "opname mislukt" (en waren ook daadwerkelijk mislukt) heb (denk op 2e tuner) en kwam via hier op fabrieksinstellingen terugzetten.

Dat heb ik gedaan, en nu heb ik alleen nog maar de zenders 1,23 en 14

Een hele tijd terug was dat ook het geval, maar zaten alle andere zenders ergens heel hoog, geen idee meer waar, maar dat is nu ook niet het geval.

Er is eens een monteur geweest en sindsdien stonden alle zenders netjes op de juiste nummers.

Weet iemand hoe ik dit weer goed krijg?

Ik kan nu namelijk totaal niks meer opnemen :(

En bij tuner 2 staat overigens 0% sterkte, 0% kwaliteit en 0 MHz, bij Signaalsterkte. Ik neem aan dat dat niet goed is, en dat daardoor dus de opnames mislukten

Graag ook hulp hierbij.

Bij voorbaat heel erg bedankt.
 

casperd

Forum Gebruiker
Berichten
2.191
Internet
  1. Ziggo
  2. KPN
Digitale TV
  1. Ziggo
Geen smartcard? Dan moet je de netwerk 04444 ingeven en niet de default 5555 (als er 5 cijfers zijn dan een 0 aan het begin.)
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
S

SusanSusan

Forum Gebruiker
Berichten
4
Geen smartcard inderdaad. De zenders zijn weer terug inmiddels :) Thanks!

Nu dus het probleem waar mijn zoektocht mee begon, dat de opnames mislukken lijkt aan tuner 2 te liggen.
Ik las iets over een koperdraadje, de foto ervan kan ik alleen niet zien, is die nog te achterhalen?
Of zou tuner 2 bij mij echt zijn overleden gezien de waardes?
 
Topicstarter
Topicstarter
S

SusanSusan

Forum Gebruiker
Berichten
4
Bij tuner 1 staat:
sterkte 57%, kwaliteit 100%, BER 0
Geen van beide neemt momenteel iets op/er staat niks geprogrameerd.

Misschien moet ik de waardes bekijken als er wat opgenomen wordt..ik weet het niet....
 

tichel

Forum Gebruiker
Berichten
2.121
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Humax gasket

Hier de oplossing?
Geen foto meer.
 
Laatst bewerkt:

Dynabite

Forum Gebruiker
Berichten
1.594
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Neem bijv. npo1 eens op terwijl je kijkt naar sbs6

Signaalsterkte etc. van tuner 2 krijg je alleen te zien wanneer deze in gebruik is en beide zenders niet in dezelfde transport stream zitten.
 
Topicstarter
Topicstarter
S

SusanSusan

Forum Gebruiker
Berichten
4
Dank voor de reacties :)
Ik krijg geen foutmelding.
Dat met dat koperdraadje wilde ik ook proberen, maar kon de foto niet zien inderdaad.

Ik neem nu op van RTL 8 en kijk npo 1, waardes van tuner 2 zijn nu
sterkte 66% kwaliteit 100%, BER 0

Dus dat lijkt goed?


Van tuner 1 onveranderd.
Ik denk dan dat ik moet proberen 2 programma`s tegelijk op te nemen (dat is altijd gelukt) en kijken of er dan opnames mislukken.
 
Bovenaan