• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Humax IRHD 5100 C ziet geen tv signaal meer

Status
Niet open voor verdere reacties.
Q

Qziggo

Sinds een paar dagen ziet mijn Humax IRHD 5100 C decoder geen TV signaal meer. Ik heb de kabel gechecked en krijg een prima analoog signaal naar de TV (wel door de splitter van de modem te by passen). Heb ook de decoder meerdere malen aan / uit geschakeld, fabrieks instellingen opnieuw geinstalleerd, maar decoder blijft geen signaal zien.

Een week van te voren begon het TV beeld blokkerig te worden voor een paar zenders. Internet werkte overigens prima (ook via de kabel), ook de Ziggo TV App werkt prima, maar het TV signaal na de splitter geeft dus problemen. Tegelijk met het blokerige beeld van de decoder werd ook het analoge signaal na de splitter een stuk zwakker, heel erg sneeuwerig beeld op de analoge TV. Het lijkt wel of Ziggo de signaal sterkte heeft verzwakt ??

Heeft iemand suggesties, behalve dan de Ziggo te bellen ?
 
bedankt voor de suggestie. Heb inmiddels klantenservice gebeld, en morgen komt er een monteur langs, hopelijk krijgt hij het voor elkaar. Het analoge signaal is nu ook verslechterd
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan