• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Humax IHDR5200c wist niet meer

Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wifo4033

Help! Sinds enige dagen kan ik de bestanden op de HDD niet meer wissen ondanks dat op het scherm wordt aangegeven dat er wordt gewist. De beschikbare ruimte blijft onveranderd op 0 staan en nieuwe opnamen zijn niet meer mogelijk. Is dit iemand anders ook overkomen en, zo ja, is er een oplossing voor gevonden?
 
Grote kans op een HDD defect, maar je zou middels een FTP verbinding bestanden kunnen verwijderen.

Installeer een FTP programma op je computer en maak verbinding met je Humax. Als je niet precies weet hoe dan even laten weten, dan helpen we je wel.
 
Ik had al een harddisk die stuk was toen Ziggo dit apparaat afleverde bij mij,zelf maar vervangen om de ziggo rompslomp ellende te voorkomen,als je goed luistert dan kan je de harddisk ook horen tikken als die stuk is
 
Lukt formatteren via het menu op de Humax dan ook niet? Je bent dan wel alle opnames kwijt....
 
Heb ik ook gehad. Humax uitgezet met schakelaar achterop, en na het aanzetten deed hij het weer als vanouds.
 
Dank, alle reageerders, i.h.b. limpie ton: het was inderdaad een kwestie van even uitschakelen, wachten en weer starten. Er wordt nu weer naar behoren gewist!
 
Dit meen je toch niet,jij plaatst hier een bericht terwijl je nog niet eens eerst de aan en uit knop hebt gebruikt,dit is toch niet te bevatten dat je zoveel moeite neemt hier een bericht te plaatsen terwijl je met 2 seconden inzicht dit al had kunnen proberen,dat is toch het eerst voor de hand liggende lijkt mij maar dat zal wel aan mij liggen
 
Heerlijk, Stevie-V dat jij zo tevreden met jezelf bent. Anderen zien wel eens wat over het hoofd.
 
Gelukkig heb je weer een werkend apparaat. Hoe oud is je Humax en wordt deze intensief gebruikt?

Het kan best een voorstadium van een defect zijn. Houdt het dus een beetje in de gaten. Want in eens is daar een defect HDD, net als je wat "belangrijks" hebt opgenomen.

---
Ps. mocht je ooit aan het wissen zijn en de stroom valt uit, persoonlijke ervaring, dan kan het ook zijn dat je geen bestanden kunt wissen. Dan is FTP optie een goed alternatief is mijn ervaring. Vandaar het idee.
 
Dank je voor de tips, HBO fan.
De recorder is nog geen anderhalf jaar oud maar wordt wel redelijk intensief gebruikt. Een beetje HDD zou daar echter wel tegen moeten kunnen.
Voor mij is de recorder ook geen permanente opslagplaats: alles wat ik wil bewaren, zet ik via bedrade LAN over naar mijn PC, bewerk het met de nieuwste versie van VideoReDo (aanrader!) en verplaats het resultaat naar een NAS. Dit kan ik echter pas sinds kort. De vorige versie van VideoReDo had een startprobleem en het overzetten op mijn PC met Filezilla duurde eindeloos. Daardoor had ik een grote achterstand en was de HDD volgelopen en die ben ik nu aan het inhalen.
Ik ben nu een tevreden mens.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan