• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Humax harde schijf perikelen

Status
Niet open voor verdere reacties.

Vansloneker

Forum Gebruiker
Berichten
243
Er is al veel over geschreven en daar wil ik mijn ervaringen aan toevoegen.
Het apparaat wil per se een harde schijf op de USB aansluiting zien om op te nemen, van een USB stick kan je alleen afspelen. De USB stick naar ext3 formatteren houdt hem niet voor de gek.

De harde schijf, een oud 2,5inch schijfje in een USB behuizing word gezien en meteen gevraagd te formatteren. Als ik aangeef dat er geformatteerd kan worden gebeurd er niks meer. De schijf blijkt ook niet geformatteerd.
Vooraf naar ext3 formatteren helpt niet.

Mijn LaCie 250GB schijf doet het beter, hij word gezien en geformatteerd. Ook deze had ik tevoren ext3 geformatteerd en ik snap niet waarom de ontvanger dat niet accepteerd en eerst zelf moet formatteren.

Momenteel heb ik twee van deze Humaxen, allebei 5300C. De LaCie die op de eerste ontvanger is geformatteerd en heeft opgenomen op de tweede Humax aangesloten en barst, de ontvanger wil eerst weer formatteren!
De opgenomen programma's blijken wel zichtbaar maar niet afspeelbaar.

Bij de ontwikkeling van dat apparaat heeft iemand heel veel moeite gedaan het de gebruiker zo moeilijk mogelijk te maken zeg.


De opgenomen programma's op de PC bekijken gaat met b.v. MediaPlayerClassic of VLC player. Bij VLC zijn er duidelijke lijntjes te zien, MPC ziet er beter uit.

Converteren naar DivX is ook weer een hoofdstuk op zich. Any Video Converter doet het redelijk vlot, maar zet het 16:9 ongeacht de instelling consequent om naar 4:3 dat ziet er dus niet uit.
VLC heeft weer niet de optie voor DivX.
AviDeMux doet het, maar in plaats van kleiner word het bestand juist groter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan