Humax 5400c Signaaldetectie Zenders controleren

Spaanarie

Forum Gebruiker
Berichten
21
Digitale TV
  1. Ziggo
Hallo,
Ik heb de Humax 5400c Mediabox in gebruik en heb Ziggo als TV-Zender aanbieder.
Ik zou graag willen weten hoe ik de Sterkte en de Kwaliteit van diverse Zenders (zoals: Npo1,2,3 RTL4 en SBS6 en Veronica, Net5) kan controleren
Ik heb dat gedaan volgens de volgende Menu-keuzen, zoals die in de Handleiding staan:

  • Menu
  • Instellingen
  • Systeem
  • Signaaldetectie

Ik krijg dan het volgende op het scherm te zien:

Tuner-1 Sterkte: 76%
Kwaliteit: 100%

Tuner-2 Sterkte Niet vermeld
Kwaliteit: Niet Vermeld

Maar ik zou graag deze gegevens: Sterkte en Kwaliteit van de ZENDERS zelf willen zien (Npo-x, RTL4, Net5, SBS6 etc), maar wat ik ook doe ik zie ze niet
Doe ik iets fout?

Voorheen bij de vorige Hmax Mediabox 5200c Lukt mij dat wel en kreeg ik alle zenders mooi te zien

Weet iemand hoe ik dat voor elkaar kan krijgen?

Alvast mijn dank
 
Ik heb een Humax 5200c en zie precies wat jij beschrijft, dus begrijp niet wat je bedoelt. Beide ontvangers zijn ook identiek, alleen heeft de 5400c een grotere harde schijf.
 
Ik bedoel het volgende:
Ik kon op de Humax 5200c, per zender (bv RTL-4 etc) zowel de signaalsterkte als de kwaliteit van die zender bekijken
Dat wil ik ook op de 5400c proberen, zoals het manual dat zou aangeven, maar dan zie ik alleen maar informatie over : Tuner-1 en Tuner-2 wat betreft: Signaalsterkte en kwaliteit.
Op de 5200c ging dat prima zoals het 5200c handboek dat aangaf, maar bij het handboek 5400c staat niets over hoe deze gegevens van een specifieke zender kan worden bekeken.
 
Maar als je op een bepaalde zender staat zie je toch de signaal kwaliteit van de betreffende mux waar deze zender in zit lijkt me.
 
Beetje mosterd na de maaltijd. Laat ik dat voorop stellen.
Maar stel nu het (hypothetische) geval dat het inderdaad niet zou werken bij de 5400c, dan kan je het volgende trucje proberen:
Ga naar Instellingen -> Installatie + wachtwoord -> Zenderzoeken -> Frequentie (MHz) en tik hier frequentie v.d. zender in, waarvan je de sterkte wil zien. Dit is natuurlijk niet de bedoeling van de zoek functie, maar het werkt wel. Vergeet niet aan het einde v.d. sessie de oorspronkelijke frequentie weer in te voeren en opnieuw te laten zoeken en saven.
Voordeel van deze methode is dat het sneller werkt als je van meerdere zenders de signaalsterkte wilt bekijken, omdat je direct de frequentie opgeeft en niet eerst uit het menu hoeft te gaan om een andere zender te kiezen.
 
Terug
Bovenaan