• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Humax 5200c opname beeldverhouding??

Status
Niet open voor verdere reacties.

Ruud VE

Forum Gebruiker
Berichten
47
Hallo een vraagje...mijn vrouw neemt series op, maar van wat ze opneemt, blijven sommige opnames op beeldverhouding 4:3 staan...kan ik ook die opgenomen beelden op 16:9 afspelen, ik kon hierover niet zo vlug wat vinden in de handleiding.
 
Is wat ze heeft opgenomen niet toevallig 4:3?

PS, knopje 'wide' rechtsonder op je afstandsbediening...
 
...wordt dat dan niet automatisch aangepast aan 16:9 ?? onze vorige HD recorder deed dat namelijk wel, en nee...knopje wide heeft ook geen resultaat.
 
Op de HD-zenders (in ieder geval SBS/RTL/NPO) worden oude smalbeeldprogramma's uitgezonden in pillar box formaat, de balken links en rechts zijn onderdeel van de uitzending. Wil je dit niet dan moet je opnemen van de SD-versie van de zenders (901-910), daar kun je naar hartelust het beeld oprekken. Qua beeldkwaliteit verlies je er niet veel mee aangezien het hier eigenlijk nooit om native-HD gaat.
 
...dank je, kijk daar kan ik wat mee...enne wat ze kijkt in dit geval is...:oops:uhm The Bold & the Beautiful. Maar ik wou alleen even weten of 't soms een instelling was die niet goed stond.
 
Hoever loopt RTL achter? Sinds september 2011 wordt The Bold in HD geproduceerd.
 
Als je die oudere series van het SD kanaal opneemt, nemen ze ook nog eens minder ruimte in en kun je dus meer (langer) op je harddisk opnemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan