• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Humax 5200c kiest geen 802.11n

Status
Niet open voor verdere reacties.

Nohara

Forum Gebruiker
Berichten
518
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb sinds kort een Humax 5200c inclusief bijhorende Wireless N dongle. Echter kiest mijn Humax altijd de 802.11g verbinding.

Op 1 of andere manier raakt mijn router hier van van slag (algehele internetverbinding val weg). Enkel een 802.11n signaal is geen optie, omdat ik apparaten gebruik die niet door 802.11n ondersteund worden, enkel b & g. Ik gebruik nu mixed g & n.

Hoe zorg ik dat de Humax 802.11n kiest ipv g zonder dat ik mixed verbinding verander.

Op de dongle zelf staat dat het een Wireless N 150mbit dongle is. Lijkt me toch sterk dat dit niet klopt?
 
ok, ik ben overduidelijk te snel geweest.

De Humax kon afgelopen week geen verbinding maken met internet. Het probleem was dat er geen verbinding mogelijk was met WPA2-AES. Mijn router op mixed WPA+WPA2 TKIP+AES gezet, en het werkte allemaal weer (enkel de WPA-TKIP overigens). Het blijkt dat de WPA TKIP bepaalde systemen limiteert tot 802.11g.

Zojuist weer met de Humax zitten klooien, geprobeerd met WPA2-AES te verbinden, en nu blijkt het om 1 of andere reden wel te werken. Afijn, nu het dus wel werkt, kan ik ook mijn WPA-TKIP uitzetten en hopelijk blijft de verbinding nu wel stabiel.
 
Het kan zijn dat de dongle gewoon een slecht signaal krijgt omdat hij achterin de humax zit, de dongle verplaatsen naar de voorkant kan al schelen. Nog beter is het om hem via een usb verlengkabeltje aan te sluiten, dan kan je de dongle makkelijk verplaatsen naar een plekje met beter signaal.
 
Nee paul, dat is het niet. Officieel mag een AP niet sneller dan 54Mbps als er gebruik wordt gemaakt van WEP of TKIP. Dat er zat routers zijn die hier maling aan hebben zorgt alleen maar voor meer verwarring.
 
11n is niet compatible (volgens specificatie) met TKIP, je valt dan terug naar 11g met een max van 54 Mbps. Je hebt voor de hoogste snelheid derhalve AES/CCMP nodig.
 
Voor de duidelijkheid, hij kiest nu gewoon 802.11n en is er geen probleem meer.

De enige reden dat ik mixed mode WPA TKIP en WPA2 AES gebruikte was omdat de Humax eerst voor onduidelijke redenen geen verbinding kon maken via WPA2. Nu werkt het wel.

Ik 'moet' overigens wel mixed mode g & n gebruiken, anders geen Netflix meer via mijn PS3, die ondersteund helaas geen n.
 
Nee paul, dat is het niet. Officieel mag een AP niet sneller dan 54Mbps als er gebruik wordt gemaakt van WEP of TKIP. Dat er zat routers zijn die hier maling aan hebben zorgt alleen maar voor meer verwarring.

Ik bedoelde dat het kan voorkomen dat de humax terugvalt op de g-mode omdat de signaal kwaliteit onder de maat is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan