Humax 5200C icm versterker van de cisco8485DVB

Status
Niet open voor verdere reacties.
K

knorde

Hoi,

Ik krijg binnenkort een humax 5200C thuis gestuurd.
Echter heb ik op dit moment nog een cisco 8485dvb staan waar ook een kabelversterker bij zat (hij maakt van 1 aansluiting 4, voor retourgeschikt signaal).

Kan ik de humax gewoon gebruiken icm de versterker die bij de cisco zat (zit er nog een voordeel of nadeel aan) of moet ik de versterker verwijderen en een gewone tv splitter gebruiken?

Gr. Kees.
 
Een tv splitter dempt het signaal en zal dus mogelijk een te zwak signaal bij de humax aanleveren.
De versterker heeft verschillend versterkende uitgangen, afhankelijk van de lengte van de coaxkabel. als de sterkte op je humax ondanks dat toch te groot is, dan kun je altijd nog een lagere uitgang kiezen.

Mogelijk overbodig om te melden, maar de humax gebruikt een internetaansluiting om interactief te zijn. Voor het 'retoursignaal' dus
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Als ik het goed begrijp wordt dus aangeraden deze versterker ertussen te laten en te kijken of het werkt.
Het is dus niet specifiek voor de cisco?

Tevens wist ik idd dat er een netwerkkabel getrokken moet worden van de humax naar mijn router maar toch erg bedankt voor het meedenken :)
 
Hoeft niet echt een kabel te zijn. Er is ook een humax wifi dongle.
Een kabel is wel stabieler.
 
De bij de Cisco geleverde signaalversterker (die in je meterkast zit) kan er gewoon blijven zitten. Grote kans zelfs dat de rest van je huisinstallatie er profijt van heeft. In mijn geval zit de coaxkabel die naar de huiskamer gaat op de derde uitgang van de versterker en de coaxkabel die naar de slaapkamer gaat op de vierde uitgang. De eerste uitgang (+0dB) is gereserveerd voor als je internet via Ziggo afneemt; in dat geval moet de modem daar op.

De signaalversterker doet eigenlijk twee dingen: hij neemt het inkomende signaal en stuurt dit 1) versterkt en 2) afgezonderd uit. Met dat laatste bedoel ik dat je er niet meer door je hele huis last van hebt als één apparaat interferentie opwekt, bijvoorbeeld omdat de coaxkabel niet helemaal goed is daar.
Als ik jou was zou ik de Tratec FRA-752/N dus lekker laten hangen waar-ie hangt.
 
Ook mijn Humax werkt uitstekend op de voor de Cisco aangelegde versterker/splitter.
 
Het is een misverstand om te zeggen dat de signaalversterker voor de Cisco is. Het is ook mogelijk om dezelfde signaalversterker los te kopen. Dat deze bij de Cisco geleverd werd is meer een teken dat het een goede versterker is, dan iets anders. Ik was zelf al heel lang op zoek naar een signaalversterker. Al lang voordat ik de Cisco besteld heb. Nu gebruik ik zelf de Cisco weliswaar niet meer; de signaalversterker zal blijven hangen… Zeker omdat het ook een retourgeschikte signaalversterker is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan