• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Humax 5100C met splitter voor 2 tv's

Status
Niet open voor verdere reacties.

Van Reenen

Forum Gebruiker
Berichten
21
Ik wil graag het volgende weten.
Achterop de Humax 5100C heb ik een splitter aangebracht voor 2 tv's. Eén van deze tv's staat naast de HD ontvanger via HDMI-kabel en één tv is middels een 10 meter lange HDMI-kabel verbonden met de splitter.
Dit heb ik gedaan om te voorkomen dat ik t/m gisterenavond eerst de stroom van de ontvanger en tv moest halen. HDMI kabel in de ontvanger en de stroom er weer op. Als ik tv wilde kijken op de tv in een andere slaapkamer, moest de hele aansluiting weer plaatsvinden zoals boven omschreven. Een splitter leek mij de aangewezen oplossing om al deze handelingen te voorkomen. Echter, ik heb op beide tv's nu geen beeld en heb de oude situatie hersteld.
Ik vraag mij af of de splitter weggegooid geld is of dat er een versterker tussen moet om het Ziggo signaal toch op beide tv's te krijgen.
 
Ik vraag mij af wat voor splitter je hebt. Ik gebruik namelijk ook splitter, maar van meerdere apparaten naar een tv. Voor zover ik weet, HDMI is eenrichtingsverkeer, dus als je splitter bedoeld is om meerdere apparaten aan een HDMI ingang van de tv aan te sluiten, ja dan zal je constructie niet werken.

Kijk even hier:
https://hdmisplitter.nl/hdmi-splitter-1-naar-2.html
 
Olga,
bedankt voor je info en de link. Ben ik weer verkeerd voorgelicht!

Groet Van Reenen:pompom:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan