Humax 5050c - Verwijderen Opnames

wk17

Forum Gebruiker
Berichten
9
Heb een Humax 5050c. Download de opnames met FileZilla. Na het downloaden verwijder ik de opnames op de Humax d.m.v. de TV interface. Echter het duurt best wel lang voordat een opname verwijderd is. Vooral als je vele opnames moet verwijderen dan ben je wel even bezig.

Heb de hard disk er wel eens eruit gehaald en aangesloten op mijn pc, en zag toen dat naast de ts/hmt/nts bestanden er ook gerelateerde hidden directories zijn met daarin vele kleine files, wat ik denk de oorzaak is dat het verwijderen zo lang duurt.

Als ik de opnames (ts/hmt/nts) verwijder met FileZilla dan gaat dat veel sneller, maar dan worden deze hidden directories niet verwijderd, en heb ik een hoop overtollige onbenaderbare files op de Humax. Ook geprobeert met FTP command prompt onder WIndows, maar dan zie ik de hidden directories niet.

Graag suggesties hoe het verwijderen te versnellen.
wk17
 
Laatst bewerkt:
De FTP functie van de Humax is al erg rudimentair, deze bestanden zullen dus wel afgeschermd zijn neem ik aan?
Ik weet niet of de Humax deze restbestanden nog zelf opruimt na verloop van tijd?
Maar... met de file manager op de Humax zelf kan je wel meerdere opnames markeren om in een keer te verwijderen.
Niet sneller maar wel eenvoudiger met één delete handeling. :)
 
Heb een Humax 5050c. Download de opnames met FileZilla. Na het downloaden verwijder ik de opnames op de Humax d.m.v. de TV interface. Echter het duurt best wel lang voordat een opname verwijderd is. Vooral als je vele opnames moet verwijderen dan ben je wel even bezig.

Heb de hard disk er wel eens eruit gehaald en aangesloten op mijn pc, en zag toen dat naast de ts/hmt/nts bestanden er ook gerelateerde hidden directories zijn met daarin vele kleine files, wat denk ik de oorzaak is dat het verwijderen zo lang duurt.

Als ik de opnames (ts/hmt/nts) verwijder met FileZilla dan gaat dat veel sneller, maar dan worden deze hidden directories niet verwijderd, en heb ik een hoop overtollige onbenaderbare files op de Humax. Ook geprobeerd met FTP command prompt onder Windows, maar dan zie ik de hidden directories niet.

Graag suggesties hoe het verwijderen te versnellen.
wk17

Ik zou niet via FTP bestanden gaan verwijderen. Gebruik bestandsbeheer op de Humax zelf, daar kun je een hele waslijst met te verwijderen opnames aanvinken zoals Doman al aangeeft, en dan weet je zeker dat het verwijderen correct gebeurt. Je kunt dit starten vlak voor je naar bed gaat of zo, dan is de klus de volgende ochtend zeker geklaard en hoef je er dus niet op te wachten.

Wil je het toch via FTP doen, kijk dan eens naar WinSCP. Gebruik ik al tijden om mijn Humaxen te benaderen en bevalt mij uitstekend. De Humax 5050c maakt voor elke opname drie gelijknamige bestanden aan met de extensies .ts .nts en .hmt. Daarnaast wordt inderdaad ook nog een hidden directory aangemaakt met dezelfde naam maar dan vooraf gegaan door een punt. In deze map zitten telkens acht bestanden met de extensie .tac en met een getal als naam, te beginnen met 0.tac. Deze bestanden zijn overigens zelf niet hidden. De getallen stellen seconden voor en deze bestanden zijn thumbnails en dienen tevens als automatische chapter marks. In WinSCP kan ik deze hidden directories met inhoud en al gewoon verwijderen. Als je de bijbehorende .ts .nts en .hmt bestanden niet verwijdert dan blijft de opname gewoon af te spelen op de Humax en dan maakt de Humax ook weer een nieuwe bijbehorende hidden directory met .tac bestanden aan.

Je idee dat de hidden directories verantwoordelijk zouden zijn voor het trage wissen van een opname door de Humax zelf klopt niet, want als ik eerst via FTP een hidden directory verwijder en vervolgens de bijbehorende opname wis op de Humax zelf dan duurt dit even lang als wanneer ik niet eerst de hidden directory in kwestie verwijder via FTP.
 
Je kan via humax interface dubbel media een checklist tevoorschijn toveren en met checkbox meerdere files verwijderen . Terwijl dit aan de gang is (ff wachten tot dat de vuinisbak verschijnt) dan klik je op power off en je krijgt de melding dat wanneer alles verwijderd is dat het apparaat zichzelf zal uitschakelen.
 
Terug
Bovenaan