• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Humax 5050C of 5200 / hoeveel smartcards?

Status
Niet open voor verdere reacties.
E

emma35

Hallo allemaal, :giveup:

Ik wil overstappen van een DVD-recorder naar een apparaat dat digitaal kan opnemen. Ik neem alles op omdat ik kijk op mijn eigen tijd en alle reclames doorspoel. Die wil ik niet zien.
Helaas moet ik een apparaat aanschaffen die digitaal kan opnemen.
Bij KPN hoeft dat niet, maar die hebben geen snel internet in mijn regio.

Ik lees verschillende nadelen over de humax 5200, met name geen opname-zekerheid.

Welk apparaat is het beste in kwaliteit (niet gauw kapot en neemt ALTIJD op)? De 5050C of de 5200? Of is er nog een ander beter merk?

Ik heb 3 tv's in huis en in alle tv's zit een smartcard. Ik heb één PVR-apparaat nodig, dus dat betekent een 4e smartcard en dus meer betalen bij Ziggo?? Ik betaal al ca. 90 euro per maand voor tv, telefoon en internet.......

Ik hoor graag jullie mening.

Groet Emma
 
Ik heb de laatste tijd geen problemen meer met mislukkende opnames. Enige is dat je na overgang zomertijd/wintertijd de timers opnieuw erin moet zetten.

Verder wat betreft smartcard, telefonisch kun je zonder extra kosten een 4e card registreren.
 
Hallo allemaal, :giveup:
.....
Ik lees verschillende nadelen over de humax 5200, met name geen opname-zekerheid.

Welk apparaat is het beste in kwaliteit (niet gauw kapot en neemt ALTIJD op)? De 5050C of de 5200? Of is er nog een ander beter merk?
.....
Bij Ziggo heb je de keuze tussen Humax en Samsung. Als je hier een beetje zoekt op het forum, dan hebben alle merken en apparaten voor en nadelen. Een opname garantie is denk ik voor geen enkel merk te geven. Als het eens misgaat ben je even boos, maar vergeet niet het is maar een TV opname, niet iets van levensbelang. En je kunt met een interactieve recorder ook een hoop uitzendingen gewoon terugkijken. Als je een Smart TV hebt, kun je ook op de TV een hoop terug kijken. Eventueel kun je het via nieuws groepen downloaden. En eventueel kun je wachten tot de zomerperiode, want dan begint het grote herhaal feest weer :wink:
 
De Humax 5050c is een behoorlijk oud model en is niet interactief. Als interactief niet belangrijk is, zou je de 5050c kunnen kopen (als hij überhaupt nog te koop is), die is naar mijn mening betrouwbaarder en degelijker dan de Humax 5200.

En een 100% garantie krijg je natuurlijk nooit. Het blijft elektronica en daarmee kan altijd even? iets fout gaan.

Zou sowieso, welk apparaat je ook kiest, niet bij Ziggo kopen, want daar betaal je de hoofdprijs (tenzij je van een aanbieding gebruik kunt maken).
 
Ik wil je er even op wijzen dat er ook Humax 5200C gebruikers zijn die geen problemen hebben met opnames die mislukken of problemen met de omschakeling van zomer/wintertijd. Het enige probleem waar ik tegen aan gelopen ben is een defecte harde schijf die ik zelf heb vervangen.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 7 met Tapatalk
 
Ik wil je er even op wijzen dat er ook Humax 5200C gebruikers zijn die geen problemen hebben met opnames die mislukken of problemen met de omschakeling van zomer/wintertijd.

Aanvullend hierop:
Zoals met elk artikel, of het nu een auto is of een PVR: het merk en type die het meest verkocht is wordt ook het meest genoemd in klachten op internet. De tevreden mensen laten dat over het algemeen niet spontaan horen. Dat je over een klein automerk minder boze reacties ziet dan van een Toyota of Opel hoeft niet te betekenen dat een Toyota/Opel slechter is. Datzelfde geldt voor Samsung en Humax. Elk merk heeft zijn fans en mensen die niet tevreden zijn.

Een kennis van me heeft een Samsung PVR, werkt prima en heeft geen klachten. Zelf heb ik een Humax 5200 en 5050 en beiden ben ik zeer tevreden over. En inderdaad zijn er wel verbeteringen mogelijk in de software, maar dat geldt voor vrijwel elk apparaat.
 
Ik heb ook zowel de 5050c als de 5200 en met beide erg tevreden.
Zover ik weet nooit een programma niet opgenomen.
Dus erg betrouwbaar. Het interactieve van de 5200 is een mooie aanvulling evenals de grotere HD.
 
Heb zelf 2 5050c's en die werken probleemloos; ook het verhaal van zomertijd en opnieuw programmeren, herken ik niet.
 
Hallo allemaal, :giveup:



Ik heb 3 tv's in huis en in alle tv's zit een smartcard.

Ik hoor graag jullie mening.

Groet Emma

Je kunt ook de 5200 rechtstreeks aan de tv zetten en de module met smartcard niet gebruiken, de card uit de module van de tv in de 5200, of wat voor PVR dan ook.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan