• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Hulp met mtu?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Standaard stond de mtu op 1500, als ik de pingtest deed kreeg ik hetzelfde probleem als in de link. Totdat ik zakte naar de 1426 toen had ik 0% loss. Met gaming gaat het soms ook niet lekker.

Mvg
 
Welke versie Windows gebruik je? Windows XP heeft namelijk een waardeloze IP stack, vanaf Windows Vista is de IP stack helemaal vernieuwd en veel beter. Afhankelijk van welk versie Windows je gebruikt kan ik je wel een paar tips geven.
 
Wel bijzonder: als ik doe ping www.google.com -f -l 1500 dan krijg ik ook 100% loss.
Als ik de waarde verlaag naar 1425 dan gaat het wel goed en heb 0% loss.
Ik heb win 7 pro
 
Wel bijzonder: als ik doe ping www.google.com -f -l 1500 dan krijg ik ook 100% loss.

Met -l geef je de grootte van het dataveld op, daar komt nog 28 bytes aan headers bij. Wil je pingen met pakketjes die precies even groot zijn als de standaard ethernet MTU (1500) dan moet je 1472 opgeven.
 
Ik gebruik windows 7, plus inderdaad 28 boven de 1426 kwam ik op 1454.
 
Vanaf Windows Vista kan Windows zelf de optimale MTU bepalen, mits je een goede router hebt die daar mee kan samenwerken. Ik kan in ieder geval met de maximale MTU van 1472 Google bereiken.
 
Zal de mtu van 1454 op de pc ook gelden voor de ps3 eigenlijk, of zal die weer andere waardes moeten hebben? Daar kan je het volgens mij handmatig instellen.

Mvg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan