• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Hulp gevraagd bij storingsproblemen FOX Sports 2 HD

Status
Niet open voor verdere reacties.
C

cees538

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Ik had geen beeld op RTL 5 en FOX Sports 2 HD. Monteur geweest, wandcontactdoos vervangen. Storingen verholpen.

Week later. Breedbandversterker stuk. Nieuwe opgestuurd gekregen, maar bij het uit de muur trekken van de kabel komt de hele binnenbewerking van die door Ziggo aangelegde wandcontactdoos naar buiten.

Sindsdien: geen storing op RTL 5 transportstroom, maar er is iets heel vreemds met FOX Sports 2 HD aan de hand...

Als ik op tuner 1 kijk dan is de BER meestal 0. (Voordat ik de breedbandversterker had vervangen en die kabel dus uit de muur had getrokken altijd stijf nul). Maar als ik nu een andere zender opneem, dan schakel naar FOX Sports 2 HD dan wordt FOX Sports 2 op tuner 2 weergegeven met enorm veel storingen. Zie je ook bij de BER waarde. Ook de beeldkwaliteit neemt af tot soms wel 50%. Stop ik de opname op tuner 1 en schakel ik even heen en weer (zodat FOX Sports 2 HD) op tuner 1 komt) dan heb ik weer beeld op FOX Sports 2 HD. Berwaarde is eigenlijk altijd 0 (op een heel enkel moment na).

Wat nu te doen? Hoe kan het dat op Tuner 2 zoveel storingen waarneembaar zijn. Is dit instraling op 810 mhz op tuner 2? Want waarom wel zoveel storing op tuner 2 en niet op 1. Ik heb meerdere COAX kabels (kabelkeur) geprobeerd. Geen verschil. Ook bij het rechtstreeks aansluiten op die wandcontactdoos (dus zonder breedbandversterker) zelfde verhaal op tuner 1 iets anders is storing op tuner 2 bij FOX Sports HD.

Nu vraag ik me af wat te doen. Die monteur had immers de wandcontactdoos vervangen en het toen opgelost (overigens de vorige wandcontactdoos met storing op 4G frequenties was ook door ZIggo aangebracht, monteur vond dat maar erg opmerkelijk). Nu is sinds de vervanging van die breedbandversterker en dat die kabel eruit kwam het volgens mij minder. Maar ik heb in die week (tussen monteur en stukgaan breedbandversterker) niet bewust het opnemen op Tuner 2 getest. Hoe kan het nou dat het op tuner 1 goed gaat en op 2 niet?

Heeft er iemand tips en trics dan wel suggesties over wat ik nu moet doen? Ik ben er een beetje radeloos van geworden. FOX Sports 2 HD is bovendien de zender die ik het meest kijk.

Overigens de wandcontactdoos zit niet rechtstreeks op de groene kabel, die komt beneden in een andere woning binnen. Maar nadat de monteur de vorige keer de contactdoos had vervangen gaf hij aan geen storingen meer te meten (en hij zei dat de kabelkwaliteit die in het huis ligt prima was). Hij heeft ook bij een wandcontactdoos bij de benedenwoning gemeten, daar waren geen storingen.

Hopelijk kan iemand me hiermee helpen!!


Update: Na 30 minuten testen neem ik nu op van bijv FOXlife op tuner 1 (of RTL 5 HD) en op tuner 2 Fox Sports 2 HD. Nu is de berwaarde op fox sports 2 HD op tuner 2 de meeste tijd 1,2, soms 3,4. Heel iets anders dan een half uur geleden toen dit tussen de 200 en 4000 schommelde en de beeldkwaliteit ook terugliep van 100% naar 90, 80, soms wel 50%). Hoe kan dit? Met 30 minuten tijdsverschil. Hopelijk helpt dit iemand in het maken van een analyse.

Update 2: nu schiet de berwaarde bij opnemen op tuner 1 en 2 (fox sports 2HD weer naar 30, 40, 20 omhoog).

Update 3: misschien maakt het ook nog uit van welk ander kanaal op tuner 1 ik opneem. Geen idee maar neem nu al 10 minuten op tuner 1 sbs6HD op en kijk nu op tuner 2 naar fox sports 2 HD. 10 minuten stijf de berwaarde op 0 op beide tuners. I am completely lost now...

Update 4: weer een half uur later opname sbs6HD tuner 1, fox sports 2 hd tuner 2 dikke storingen 341 en signaalkwaliteit schommelt...
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ja er is wat aan de hand Fox 2 HD ik heb foxsport sinds 24 januari en kanaal 422 was gelijk al zeer slecht alle na kabels na gelopen alles was goed ik kreeg pas 2 dagen later goed beeld maar als ik op mij Tv een Samsung zelfdiagnose doet dan schommelt de bitfout frequentie op 422 tussen de 3 en de 0 dat moet altijd stil op 0 staan bij alle andere kanalen dat zijn er 90 staat het op 0 ,ik heb er ook nog een andere tv op aangesloten en daar heb helemaal geen 422 en ook niet 927 daar zend Fox 2 in SD uit, en als je mail stuur naar ZIggo krijg je een standaard antwoord kijk naar de kabels
Als je van een ander kanaal naar 422 dan zie je andere inspring als bij een ander kanaal dat kanaal heeft geen goed signaal
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan