• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

hub van d-link icm router

  • Onderwerp starter Gerrit Brinkman
  • Startdatum
G

Gerrit Brinkman

Ik heb momenteel een server staan met 4 pc's eraan via een hub zowel bnc als utp + internet gedeeld (com21-chello), nu wil ik een router gaan gebruiken, omdat ik niet altijd de server aan wil hebben.
Kan ik de hub net zoals een clinet-pc op een van de poorten van de router plaatsen?
 
nee, je moet dan de router aan de uplink poort van de router hangen, via de uplink poort v/d router.


(dacht ik)
 
aha.. je bedoelt dat ik de uplink poort van de hub aan de uplink-poort van de router moet bevestigen.
Hebben alle routers een uplink-port...?
ik kan niet altijd bij een beschrijving zien of er een uplink-poort aanwezig is...Ik heb er namelijk nog geen..vandaar ik ff navraag hoe en wat.
 
De Uplink poort van de Router wordt aangeduid met de opdruk ADSL of Kabel (breedband) en de meeste Switch(es) hebben een schakelaar zodat je 1 poort meestal poort8 zowel als link of poort kunt gebruiken

m.a.w. Je kabel die aan je Modem zit verbind je met de Adsl poort of Kabel (Wan= Wide Arrea Network) poort. Als je te weinig aansluitingen hebt (Router heeft meestals 4 uitgaande poorten) verbind je de Router via de uplink van een Switch (HUB)

Zo kun je ook meerdere Broadband Routers met elkaar verbinden door Router-1 teverbinden met de WAN poort van Router-2 ect. ect

Chris,
 
Bedankt voor de info, ik ga vandaag het routertje halen en uitproberen.
 
Terug
Bovenaan