HTTP-probleem

M

mobstar

Ik zit al weken met een probleem en kom er niet uit:

Vaak is het zo dat ik sites niet volledig door kan laden of helemaal niet. Sommige sites doen het enkel wanneer ik de proxy-optie aanzet. Vaak laadt de tekst, maar dan ontbreken veel afbeeldingen weer. Op sites die wel willen laden is het ook vaak zo dat, wanneer ik bijvoorbeeld op een homepage van een site op een link klik, het niet werkt, maar wel wanneer ik de link 'contextueel' in een nieuw venster open.
Ik word er niet goed van.

Het volgende heb ik geprobeerd:
- Modem reset
- Browsers: Mozilla, Explorer, Firefox (de een lijkt het soms beter te doen als de ander, echter is er geen pijl op te trekken)
- Andere DNS-adressen
- Met of zonder router
- Met of zonder firewall
- XP opnieuw geinstalleerd + alle updates

Op mijn Mac precies hetzelfde geneuzel.
P2P werkt wel gewoon OK. Het is enkel met het HTP-protocol lijkt het. Wat ik eerder vertelde; soms helpt het om de proxy aan te zetten, maar da's nog vaak niet 100%

Heb chello diverse malen gebeld en mij werd onmiddelijk verweten dat het aan mijn kant ligt. Echt belachelijk. Van mijn probleem hadden ze nog nooit gehoord. Na lang aandringen heeft de medewerker verteld dat hun technische dienst er op afstand naar zou kijken. Da's alweer 2 weken geleden dat ik contact met ze gehad hebt en merk vooralsnog niets van een concrete oplossing.

Ik dacht eerst aan opzeggen. Maar als de beloofde snelheidsverhoging is doorgevoerd dan is het natuurlijk een stuk voordeliger dan ADSL. Zeker omdat mijn centrale (Arnhem-RKW) voorlopig nog geen BBNed of BabyXL in de planning heeft :(
Eigenlijk is Chello nog niet eens zo verkeerd, mits alles maar goed werkt. (Laat ik over die FUP maar zwijgen, daar zijn andere topics voor)

Maar goed, is er iemand die een dergelijk probleem heeft of heeft gehad?

Dank!
 
ZIjn het elke keer dezelfde sites waar het probleem optreedt en kan je er een paar opnoemen zodat ik het voor je kan testen hier?

Wat je nog kan proberen:

- Netwerk kaart Linkspeed / Duplex mode op 10 half mode zetten?
- Waarschijnlijk heb je geen spyware door een Windows XP herinstallatie
- Heb je beide SP1 en SP2 voor XP geprobeerd?
- Antivirus software uit?
- IE\Internet Options\Advanced\Restore Defaults?

Succes.
 
Ik heb alles voor de zoveelste keer nog eens nagelopen, maar alles is ingesteld danwel geupgrade zoals het hoort. Sites waarbij het vaak fout gaat zijn o.a. chello, chelloo, adobe, macromedia etc. Wanneer het mis gaat en ik een site laat checken door iemand anders blijken ze gewoon te werken.
Wanneer ik via de prompt b.v. 'tracert chello.nl' uitvoer krijg ik niets anders als time-outs. Met een ander windows-tooltje gaat het wel goed en krijg keurig een route te zien en zelfs rond de 12ms. (alhoewel ik het aantal nodes in het chello-netwerk wel erg veel vind)

Wat ik eerder zei, ik heb ook een Mac waarop ik dezelfde problemen ondervind met surfen. Dus het lijkt me sterk dat het probleem specifiek voor mijn Win-doos is.
Misschien is er toch iets met mijn Terayon modem aan de hand. Zijn die dingen vaak kapot?
In elk geval heb ik bij veel P2P-verkeer heel vaak dat de modem gereset moet worden omdat de ie 'vastgelopen' is. Dat terwijl de het lampje gewoon op 'online' staat.
 
Ik weet niet precies wat voor modem die thombsom is maar het volgende is heel waarschijnlijk het geval.

Je modem maakt een x aantal verbindingen, hierop zit een limit. p2p software maakt vaak heel veel connecties, wat opgegeven moment de max berijkt van je modem. Wanneer de max is berijkt worden nieuwe connectie requests in een qeue geplaats of ze worden gewoon gedropped(geweigert).

Meestal komt dit probleem voor met routers, maar omdat jij zegt dat het ook voorkomt wanneer je direct op de modem aangesloten bent. Stop maar eens met je p2p software, bittorrent is overigens de grooste boosdoender voor dit euvel.

Oplossing? andere modem volgens de situatie die je nu vertelt.
 
Gebruik je een router voor tussen je modem en pc('s)? ik had namelijk hetzelfde probleem en het was bij mij met een instelling in mn router te verhelpen

ik heb de waarde van "Maximum incomplete TCP/UDP sessions number from same host" verhoogd van 10 naar 40 en daarmee was t probleem opgelost,

hoop dat je er wat mee kan

Roger
 
Terug
Bovenaan