HTC Desire kan niet verbinden

Status
Niet open voor verdere reacties.

JoshT1302

Forum Gebruiker
Berichten
359
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik ben nu bij mijn ouders op bezoek om mijn broertje en zusje te helpen hun telefoon te verbinden met WifiSpots.
Maar nu heb ik met mijn zusjes telefoon een probleem.
Ze heeft een HTC Desre A8181 met Android versie 2.2.2.

Als ik nu de wifi aanzet en verbinding maak met Ziggo krijg ik met mijn eigen telefoon (iPhone 4S met iOS7) en die van me broertje (LG Optimus 2x Speed P990 met Android 4.0) de mogelijkheid een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Maar bij die van me zusje alleen de optie om een wachtwoord in te voeren. Nu heb ik geprobeerd om dan zowel het wachtwoord als de gebruikersnaam te proberen. Beide werk niet. Weet iemand hier een oplossing voor?
 
Je kan per aansluiting maar 2 apparaten gebruiken.
Ikzelf heb ook Ziggo en hotspots, en mag maar 2 apparaten voorzien van hetzelfde ww en gebruikersnaam.

Edit: zojuist even gekeken in de HTC Desire van mijn vrouw, ook die heeft daar alleen de mogelijkheid een ww in te stellen.
Knap vervelend :cry:
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Android 2.2 is te oud om automatisch te herkennen welk authenticatie protocol nodig is. Je kunt het vermoedelijk wel handmatig instellen. Kijk eens via deze handleiding of je daarmee verder komt (niet voor ziggo, maar gaat om de manier)
 
t/m stap 5 kom ik nog wel. Maar als ik dus klik op het netwerk Ziggo kan ik alleen een wachtwoord invoeren. Houdt ik Ziggo ingedrukt krijg ik een keuzemenu met op 1 optie (lekker zinloos doe). En di ene optie lijdt ook naar het scherm waar ik enkel een wachtwoord in kan voeren. Niks meer.
 
Android 2.2 is te oud om automatisch te herkennen welk authenticatie protocol nodig is.

Klopt, mijn tablet draait ook onder android 2.2. En als ik op een WPA2-enterprise netwerk inlog, wordt dat wel herkend en krijg de volledige lijst om zelf in te vullen. Dus vreemd dat alleen om wachtwoord gevraagd wordt.

Doe anders alles per hand en kies uit het menu "netwerk toevoegen" en kies de beveiliging de "802.1x EAP" optie. (de onderste)
 
Ik voel me hier aangesproken :)

Ik had hetzelfde probleem als TS Ik kreeg ook alleen maar wachtwoord scherm. Nu ben ik zelf achtergekomen hoe je het toestel wel werkend krijgt.

Ik heb een HTC Desire HD op Android 2.3 software.

Wat je moet doen is.
Ga naar je Wifi-Netwerken > Kies Ziggo wifi netwerk > toets 4 of 5 x verkeerde wachtwoord in (het zegt dat je nog maar 4 x mag intoetsen....gewoon negeren). Na 4 foutieve wachtwoord krijg je een nieuw wachtwoord scherm (zoniet, klik op Ziggo wifi). Toets je Ziggo gebruikersnaam in (2 keer). > Toets bij Identiteit je Ziggo wachtwoord in.

Het instellen van uw Android voor WifiSpot is gereed!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dankjewel. Ik zie me zusje straks en ga het meteen proberen.
 
Dankje MelB.
Het werkte.
Ik heb ook een DesireHD met Android 2.3.5
Om de zoektocht voor anderen naar jouw oplossing nog wat te vergemakkelijken, vermeld ik nog even dat als je "ziggo" aanklikt in de lijst met wifi-netwerken, een windowtje verschijnt waar melding wordt gemaakt van "referenties aanpassen" met alleen de mogelijkheid tot 2x invoeren van je wachtwoord.
Na de 1e keer lukraak invoeren, met herhaling/bevestiging van die lukraak invoer, verscheen bij me al meteen het uitgebreidere invoerscherm.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan