horizon mediabox XL > mediabox next Internetverbinding noodzakelijk of wifi pods?

chris1956

Forum Gebruiker
Berichten
1
Goedemorgen, ik ben nog in het bezit van een horizon mediabox XL. Ik wil graag de mediabox next gaan aanschaffen. Echter daar schuilt bij mij het probleem.
Bij de huidige mediabox xl heb ik deze verbonden aan televisie door alleen de kabel waarmee ik het signaal van de tv binnenkrijg. en uiteraard de adapter en hdmi kabel. Nu heb ik gelezen dat de next alleen functioneert via een ethernetkabel?.....dus een internet verbinding. Ik heb wel internet van Ziggo. door middel van Wifibooster via stopcontact, Wifibooster via internetkabel. nu is op de plek waar de TV zijn plek heeft GEEN of zeer slechte WIFI ontvangst. Kan ik met behulp van de Smart wifi pods dit probleem oplosen?.....en hoeveel pods zou ik dan nodig hebben?........kan de next dan draaien of wifi?
Je kunt het ongeveer zo zien dat precies tot op de halve woonkamer/ keuken wel wifi ontvangst is en de andere helft niet ( ik woon in een appartement en heb het modem in de meterkast op de overloop in het trappenhuis....vandaar de wifiboosters.
Kan bij Ziggo iemand mij advies geven of ik een monteur kan laten inplannen die mij dit kan realiseren?....ik weet niet of hier kosten aan zijn verbonden.....als het wel kan dan wil ik graag bij functioneren van de pods deze lenen of huren.

mvrgrt,

chris
 
De Mediabox Next heeft zowel COAX als een internet aansluiting nodig.
De internet aansluiting is eigenlijk alleen nodig om programma's terug te kijken, voor on-demand en de apps.
Het live TV kijken gaat via de Coax, maar toch heb je beiden nodig.

Bij de Mediabox Next Mini gaat alles over internet, en heb je helemaal geen coax meer nodig!

Let daar dus in ieder geval op.

Beide boxen kunnen prima werken over WiFi. De extra pods kunnen zeker helpen.
Hoeveel je er nodig hebt hangt helemaal van de situatie af, ik weet niet hoe groot jij huis is maar met een stuk of 3 kom je een heel eind.
Je kunt dat eerst zelf proberen, en als dat niet lukt een monteur inschakelen.
 
Misschien in de buis van coax-kabel een ethernet-kabel erbij trekken. Ik heb zelf koka100(coax) en UTP cat5e door één buis lopen van af mijn meterkast. Daar hangt mijn modem en ziggo komt daar binnen.
Of modem bij de TV plaatsen. Of alleen een utp-kabel in de buis leggen en coax eruit en Next Mini (geen coax nodig) nemen.
 
Terug
Bovenaan