• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Hopen dat het zó wordt.

Zippy1970

Forum Gebruiker
Berichten
439
Vanwege de geboorte van mijn dochter ben ik ongeveer 3 jaar niet meer in Amerika geweest, maar afgelopen maand was het eindelijk weer zover (met 2 jaar oude dochter :) ). Mijn zus woont daar al 25 jaar en voorheen gingen we daar dus ieder jaar naar toe.

In drie jaar tijd is er op tv gebied veel veranderd. De laatste keer dat wij daar waren, liep Europa ver voor. Breedbeeld televisies zag je daar nauwelijks en werden slechts mondjesmaat verkocht aan de Home Theatre freaks via de wat duurdere zaken. Het Europese PAL systeem is veel en veel beter dan het Amerikaanse NTSC. De keren dat mijn zus hier in Nederland op bezoek was, verbaasde ze zich altijd over die mooie breedbeeld televisies met die prachtige kleuren - én de hogere resolutie dan bij hun.

Ja, er kan in drie jaar tijd veel veranderen.

Ik had dit jaar het regelen van de vakantie volledig aan mijn vrouw overgelaten. Vooral omdat ik, met het WK voor de deur, er zeker van wilde zijn dat ik het Nederlands elftal op de meest optimale manier kon volgen via de "ether". Dus dat werd shoppen voor een 50" plasma tv en omdat ik al op verschillende plekken had gelezen en gehoord dat UPC het WK "op zeker" in HDTV zou uitzenden, had ik ook maar meteen de mediabox besteld. Deze zou, zo verzekerde mij een mijnheer aan de telefoon bij UPC, vóór het WK omgeruild worden voor de HDTV versie. Niet lang daarna pronkte een pracht van een 50" HDTV Ready plasma scherm in mijn kamer. De mediabox zou ongetwijfeld niet veel later volgen. Het was immers al 3 weken geleden dat ik 'm via UPC besteld had.

Laat ik even een paar zinnen terug gaan. "Ik had dit jaar het regelen van de vakantie volledig aan mijn vrouw overgelaten." Herinnert u zich deze nog? Drie keer raden in welke periode mijn vrouw de vakantie in Amerika boekte. Juist. Vanaf de eerste dag dat het nederlands elftal zou spelen, tot een paar dagen na de finale. In mijn ogen voltrok zich een ramp. In mijn gedachte keek ik het WK al via één of andere vage stream die via China de halve wereld afreisde om uiteindelijk met maximaal 100kbit/s mijn PDA schermpje te vullen. Is dát witte puntje nou de bal, of dát witte puntje? Is dat nou Schneider, of is dat Robben? Of zit ik naar Togo - Congo te kijken?

De tickets waren gereserveerd, en de annuleringsverzekering nog niet afgesloten. Dus het was niet anders...

Inmiddels waren er 4 weken verstreken nadat ik de mediabox besteld had dus klom ik maar weer eens in de telefoon. "U heeft de mediabox nog niet ontvangen? Dat is raar, ik kijk het even na. Ah, hier staat in de computer dat uw box 'manco' is. Dat betekent dat hij kwijt is. We sturen een nieuwe en we zetten er spoed achter zodat u de box nog vóór het WK in huis heeft". Enfin, dat was dus zo'n beetje de strekking van dát gesprek. Inmiddels waren er hier en daar wat berichten in de krant verschenen dat UPC het waarschijnlijk niet ging halen, HDTV voor het WK. Ik moet eerlijk bekennen dat dat enigzins wat leedvermaak bij mij opriep. Ik geen HDTV, jullie geen HDTV.

Twee dagen voordat wij zouden vertrekken, realiseerde ik mij opeens dat we in het vliegtuig zouden zitten als Nederland haar eerste wedstrijd zou spelen. Ik belde mijn zus op en die verzekerde mij, na in de gids gekeken te hebben, dat ze het op zou nemen. Daar was ik uiteraard best blij mee, dat het "gewoon" uitgezonden werd daar. En zo stonden wij twee dagen later op Schiphol. Overigens was de mediabox van UPC nog steeds niet binnengekomen, ondanks de belofte dat ik 'm vóór het WK zou krijgen. Maar goed. UPC en beloftes. Daar hebben we allemaal wel een paar verhaaltjes over.

Twaalf uur later stonden wij met onze koffers voor de deur van het huis van mijn zus. Het huis had ze net een paar maanden geleden gekocht dus de "nickel-tour" was niet geheel onverwacht. Eén van de eerste dingen die me opviel was dat ze haar 100+cm-joekel-van-een-bakbeest-buizen-televisie had ingeruild voor een pracht van een 104cm LCD televisie. En volgens het logootje nog HDTV ook. "Grappig", dacht ik. "Klaar voor de toekomst". Na het rondje "dit is de badkamer/slaapkamer/zitkamer", vroeg ik haar of ze het Nederlands elftal nog opgenomen had. Ze bevestigde het en vroeg me of ik nu misschien wilde kijken - zo even een beetje tot rust komend na een lange reis. 'Tuurlijk wilde ik dat. Ze opende een kastje en er verscheen een box die vaag leek op de mediabox van UPC. Alleen dan eentje die er niet uitzag als een DVD speler van één of ander japanese klonenmerk. Ze drukte op een knopje en op het scherm verscheen een lijst van opgenomen programma's. "Serbia and Montenegro vs Netherlands" stond er ook tussen. Ze drukte op play en daar was het. het WK in HDTV. Het Nederlands elftal in HDTV op een 104cm LCD scherm. Hetgeen voor mij (en vele andere mensen) "back home" de heilige graal was, was hier inmiddels gemeengoed.

Het kastje waar dit uitkwam was de "mediabox" van ComCast, een amerikaanse provider. Honderden digitale kanalen, nagenoeg allemaal in normale én HDTV kwaliteit. Ieder programma dat je keek was te pauzeren, door te spoelen (indien je eerder gepauzeerd had) of op te nemen. De programmagids was rete-snel en ook écht makkelijk. Je had de beschikking over letterlijk honderden gratis On-Demand films. En dan ook echt On-Demand. Alles werd in Dolby Digital uitgezonden. En de DVR was echt wáánzinnig. Ik ben helemaal gek van David Letterman en het kostte me ongeveer 30 seconden om het apparaat te vertellen om álle David Letterman uitzendingen die het op welke zender dan ook vond, voor de komende weken op te nemen.

Ik hoef uiteraard niet uit te leggen dat ik heb genoten van het WK. Niet zo zeer vanwege de "prestaties" van het Nederlands elftal maar vanwege het feit dat ik iedere wedstrijd díe ik heb gekeken, ook in prachtige HDTV kwaliteit heb gezien - met bijbehorend digitaal surround sound. Alsof ik er bij was.

Ik kon niet wachten op het moment dat ik weer thuis zou zijn en de mediabox van UPC in mijn armen kon sluiten, want als het ook maar enigzins in de buurt zou komen van dít apparaat, zou ik al een gelukkig man zijn.

Anyway, In juli was ik dus weer thuis. Inmiddels lag er een papiertje in de bus dat ik de mediabox vanaf 27 juni kon ophalen op het postkantoor (nou, dat was ze aardig gelukt om de mediabox vóór het WK te leveren - NOT). Ik uiteraard meteen naar het postkantoor gegaan om dat ding op te halen.

We weten allemaal hoe ver UPC is met haar digitale televisie en HDTV. Nu ik een maand heb mogen spelen met de mediabox van UPC, bekruipt mij het gevoel een beetje alsof we hier in Nederland nog met een stoommachine aan het klooien zijn, terwijl ze in Amerika al een kerncentrale hebben gebouwd. Het is echt schrikbarend hoe ver we inmiddels achterlopen. En dat terwijl het nog niet zo lang geleden toch écht andersom was.

Waaraan dit ligt zou ik je echt niet kunnen vertellen. UPC is in weze toch een amerikaans bedrijf. Dus je zou zeggen dat ze een enorme bak aan expertise moeten hebben liggen. Mijns inzien is het zo makkelijk. Geef die Thomson een schop, geef Philips een nog grotere schop en gooi het op een accoordje met die gasten van ComCast en zorg dat die box hier komt. Ben je in één klap zo vreselijk voor op de concurrentie, dat ze van narigheid niet meer weten of ze nou kabelboer zijn, of putjesscheppers.

Maar ach. Wishful thinking... We kennen allemaal UPC, dus het zal nog wel een tijdje aanmodderen blijven.


Mijn excuses voor het lange en misschien saaie verhaal, maar na weer het zoveelste avondje klooien om die #@%$!#@ mediabox aan de praat te krijgen, word ik een beetje nostalgisch naar "die goede oude tijd in amerika"
 
In Amerika .... daar heb je toch concurrentie ?
Misschien moet dat het toverwoord worden in het lage landje hier ;D
 
UPC is alleen in Europa om geld te verdienen en niet om optimale diensten te leveren.

Goed relaas ! misschien tijd om te emigreren ? $ = voordelig :6
 
Het is ook behoorlijk triest hoe het hier in europa gaat. Ik kom zelf ook wel eens in de US dus ik snap je best.

De mentaliteit zal hier toch wel van beide kanten moeten veranderen. UPC meer kwaliteit gericht minder kwantiteit en de consument minder van we willen het beste maar we willen er geen cent voor betalen. De groep die hier best wel wat extra wil betalen voor hdtv is klein, helaas.
 
Valz zei:
De mentaliteit zal hier toch wel van beide kanten moeten veranderen. UPC meer kwaliteit gericht minder kwantiteit en de consument minder van we willen het beste maar we willen er geen cent voor betalen. De groep die hier best wel wat extra wil betalen voor hdtv is klein, helaas.

Onzin, laar UPC maar eens met goeie producten komen, dan zijn er genoeg klanten die willen betalen. De dure lcd-tv's vliegen toch ook de winkels uit...
UPC introduceert hier digitale tv met een decoder van speelgoed kwaliteit en dan vinden ze het gek dat mensen hieraan geen geld willen besteden.
 
Dus dat werd shoppen voor een 50" plasma tv

ZR2.jpg
 
Leuk verhaal :6

Het is idd een beetje triest aan het worden. En ik maar denken dat wij met de komst van digitale tv een grote voorsprong hebben.....
Maar met de tomson modems is gezijk en met de media box. Ik dacht bij me eigen ow god er staat tomson op de box... als dat maar goed gaat.. niet dus. :( Beetje jammer weer.

Wel een leuke vakantie gehad buiten het wk om?

groetjes youri
 
Leuk verhaal. Ik hoop dat Upc dit verhaal ook heeft mee gekregen!.
 
Terug
Bovenaan