• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Homepage en mail met router niet mogelijk???

D

Dizzy

Ik heb een sitecom DC-202 Router aangesloten. Het probleem wat ik nu heb is dat ik wel het internet op kan maar niet mail of hompage kan uploaden :(. Dit komt door het feit dat ik een ip 192.168.0.2 heb en niet het ip van chello waardoor ik als localhost aangezien wordt. En BTW hoe kan ik een server in Win XP starten met een ander IP adres dan 192.168.0.2 zodat het buiten het netwerk ook besachikbaar is.
Wie O Wie
kan mij helpen please!!

Alvast bedankt

Groeten Dizzy :-\
 
Je krijgt van chello 1 IP adres, je kunt dus niet zelf adressen aanmaken.
Dat 192.168.x.x adres is een private range adress. Deze kan je dus alleen intern gebruiken en niet op internet. De router zal dit IP nummer omzetten naar je chello IP adress.
 
Dat snap ik maar hoe kan ik ervoor zorgen dat ik wel mail kan checken zonder localhost error??
 
Door ervoor te zorgen dat je Norton Antivirus of andere virus checking programma goed staat ingesteld voor je mail.

Zodra jij gewoon bij zowel pop als smtp server: mail.chello.nl hebt staan (met uitzondering van een aantal gebieden, zie chello support website) moet dit werken .. ongeacht of je met een router werkt, de ja of de nee.
 
Ik heb een DC-201 router, dat is dezelfde als de DC-202 maar dan zonder hub ingebouwd. Misschien kan ik er een keer voor je naar kijken? Als je dat wilt moet je me maar een IM of een mail sturen.
 
Terug
Bovenaan