• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

@Home verhoogt snelheden

V

VinniedB

Vandaag werd er om 11.13 een artikel gepost op fok.nl waarin staat aangekondigd dat @Home de snelheden gaat verhogen:

\Quote
Internetprovider @Home gaat de snelheid van haar abonnementen verhogen. Vanaf 1 juli kunnen de klanten met het Breedband abonnement met een hogere snelheid gaan surfen. Per 1 augustus geldt dat ook voor klanten met het Basis abonnement. Ook voor Budget-klanten staat er een verhoging op stapel, maar die gaat nog wat langer duren.

De download-snelheid van Breedband gaat naar 4000 kbit/sec, met een upstream-snelheid van 512 kbit/sec (nu 2560/256). De download-snelheid van Basis gaat naar 768 kbit/sec, met een upstream-snelheid van 128 kbit/sec (nu 312/64). Overigens doet de kabelinternet-provider er wel vier weken over de verhoging voor alle klanten te realiseren.

Eerder deze week kondigde concurrent KPN ook al aan de snelheid van haar ADSL-abonnementen te verhogen.
\Unquote

Volgens de site van @Home is hun "Breedband" pakket te vergelijken met Chello Classic (Chello Classic is EUR 2.00 duurder dan @Home Breedband).

Ik ben benieuwd of Chello gaat volgen.
 
hehe chello volgen ? die zakken doen er hier al 3maanden over om het sneller te krijgen, kzit nog steeds op de oude classic downloadsnelheid.

Dat chello vind ik met de dag steeds gaarder worden... En als iedereen blijft verhogen dan is het einde zoek !

vergeleken met de snelheden van andere providers en prijs,vind ik chello nu best prijzig worden....
 
het vreemde met chello is dat als het 1x goed is het dan ook wel goed blijft. maar krijg het maares een keer goed.. ;-)
 
D3StRoY zei:
hehe chello volgen ? die zakken doen er hier al 3maanden over om het sneller te krijgen, kzit nog steeds op de oude classic downloadsnelheid.

Dat chello vind ik met de dag steeds gaarder worden... En als iedereen blijft verhogen dan is het einde zoek !

vergeleken met de snelheden van andere providers en prijs,vind ik chello nu best prijzig worden....

ligt eraan welke...classic ligt goed zelfs vaak iets boven het gemiddelde...maar de rest Sucks!!!!!!!!!!!
 
Tot nu toe was Chello altijd de provide die net iets meer bood dan de concurrentie. Hte lijkt er nu op dat Chello te laat is met het op orde brengen van het netwerk en dat de snelheidsverhoging nog een paar maanden gaat duren. Zomermaanden laten altijd veel goede ADSL aanbiedingen zien dus ik vrees dat Chello een aantal klanten zal kwijtraken door deze aktie. Er is trouwens een tijd geleden een gerucht opgedoken waarin stond dat bij Zonnet over een paar maanden de snelheid van hun basic variant naar 4096 omhoog zou gaan. Dit bericht was ook op het zonnet gebruikers forum te lezen maar is inmiddels om onduidelijke reden weggehaald (op verzoek van Zonnet trouwens).
 
Gebruikersvereniging Troubles@Home heeft van kabelprovider @Home te horen gekregen dat er een snelheidsverhoging op komst is voor in ieder geval de twee duurste abonnementen. Per 1 juli wordt de maximum snelheid van @Home Breedband verhoogd van 2560 naar 4000 kbps downstream, terwijl de upstream verdubbeld wordt naar 512 kbps. Een maand later zal ook @Home Basis een upgrade krijgen: dit abonnement gaat van 312 / 64 naar 768 / 128 kbps. De provider garandeert niet dat het effect van de verhoging direct voor iedereen te merken zal zijn; het zal ongeveer een maand nodig hebben om de capaciteit van het netwerk te vergroten.

Er zijn ook plannen om het Budget-abonnement sneller te maken, maar hoeveel is afhankelijk van de netwerkbelasting die door extra snelheid van de twee andere abonnementen wordt veroorzaakt. Abonnees zullen morgen bericht krijgen van de aanpassingen. Er is geen prijsverhoging aan verbonden, maar op sommige plaatsen moeten er wel COM21-modems vervangen worden door DOCSIS-modems.

Bron: ]www.tweakers.net]Tweakers.net

Er liep al een topic. Berichten samengevoegd.
Moderator
 
Kan er echt niet bij, UPC/Chello..

@Home, breedband via de kabel verhoogt z'n snelheden naar 4000kbps down, en 512kpbs up..

Bron: https://www.zdnet.nl/News.cfm?id=36570&mxp=32

Geen worden... zit nog steeds op mijn snelheids verhoging te wachten, net als vele andere begrijp ik..
 
Wat @Home gaat bieden voor 47,95 betalen wij bij Chello 79,95 voor. Het is vergelijkbaar met Plusabbo.!!!

Tijd voor Chello om Plus echt eens fatsoenlijke snelheden te geven voor die prijs......die 10 Mbit waar ze het nu over hebben bv. :P

Lucky voor Chello dat de kabelnetten niet vrij gebruikt kunnen worden door de kabelproviders, anders stappen er veel over op @Home voor die prijs.... ;D
 
voordat de snelheid omhoog ging bij chello was @home al sneller en goedkoper .het wordt tijd dat de kabel vrij gegeven wordt om de monopoly positie tegen te gaan .gelukig worden de kpn centrales geupdate in apeldoorn en zit nu zeer hard over tedenken om over te stappen op adsl.
 
Chello Classic (nieuwe snelheid): € 49,95 download theoretisch 2560Kbit/s =>praktijk 230 a 260 KByte/s
@Home breedband : € 47,95 download theoretisch 2560 => praktijk 320 a 430 KByte/s
Dit zijn waarden die ik zelf tegen kom in mijn vriendenkring. Je ziet het verschil trouwens ook terug bij de diverse snelheidstesten.

@Home heeft die 2560 al zeker langer als 1,5 jaar en gaat nu ook nog eens drastisch verhogen.
Je zou er bijna voor gaan verhuizen naar een Essent gebied.

Het wordt tijd dat Chell (UPC) stopt met schreeuwen dat er geen nieuw netwerk hoeft te komen omdat de bestaande (kabel)netwerken snel genoeg zijn. Laat ze nu maar net als @Home met daden komt.
 
Terug
Bovenaan