@Home passeert chello als grootste kabelprovider

A

Aurous

@Home is nu de grootste kabelprovider in Nederland. In het derde kwartaal is @Home chello voorbijgestreefd met 49.000 nieuwe abonnees. Dit staat te lezen in een vorige week verschenen rapport van Telecom.paper.

Het aantal breedbandaansluitingen -kabel én ADSL- nam toe van 2,53 miljoen eind juni naar 2,85 miljoen eind september. Ruim 40% van de Nederlandse huishoudens bezit nu een breedbandverbinding, terwijl dat drie maanden eerder bijna 23% was. Van de breedbandaansluitingen heeft zo'n 22% van de huishoudens een ADSL verbinding en 18% een kabelverbinding.

@Home had op 20 september 409.000 abonnees en verdrong chello daarmee van de eerste plaats. Wanadoo had een dipje in het derde kwartaal, maar staat met 429.000 abonnees nog wel steeds op de eerste plaats met ADSL en kabelklanten. Het Net kreeg er 66.000 nieuwe abonnees bij en staat met 204.000 klanten op de vijfde plaats, onder het KPN zusje Planet Internet met 376.000 abonnees.

De Top 5 providers qua abonnee-aantal zag er op 20 september zo uit:

provider aantal abonnees

1 Wanadoo* 429.000
2 @Home* 409.000
3 chello* 379.600
4 Planet Internet* 376.000
5 Het Net 204.000


* willekeurig pakket, er zijn bij deze providers ook andere pakketten te bestellen

Of Wanadoo de koppositie zal houden tot aan het eind van het vierde kwartaal, is een interessante vraag! @Home werkt namelijk heel hard aan het volledig retourgeschikt maken van het netwerk voor kabelinternet.

Wie echter zo snel én goedkoop mogelijk wil internetten, zal na een vergelijking op Internetten.nl tot de conclusie komen dat een ADSL verbinding voor velen nog steeds gunstiger uitpakt. Ook de overstapservice die sommige ADSL providers nu verlenen, zullen er toe leiden dat velen de overstap maken naar of binnen ADSL.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het lijkt me logisch nadat Chello datalimiet heeft ingesteld zijn er veel klanten vertrokken naar andere providers. De concurentie is erg groot voor chello nu ze moeten iets doen, mischien het datalimiet omhoog gooien of een of andere nieuw portal opstarten.
 
zoals je op coax.nl kan lezen gaat chello waarschijnlijk wat doen.
Ze gaan waarschijnlijk duidelijk maken dat er een datalimiet is.
top actie van ze...eerlijkheid... :P
 
Terug
Bovenaan