• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Hoe wordt abonnement verlengd na proefperiode?

F

fistula80

Hallo,

Een paar maanden terug hebben wij de digitale mediabox gehad. Wij zijn tevreden over digitale tv en willen het straks na de 6 maanden gratis periode ook wel hebben. Wellicht alleen het bassispakket.

Stel dat wij alleen het basispakket nemen, moeten wij dan nog iets doen? Bijv. die andere pakketten (UPC Digital TV extra channel pack en die premium packs) opzeggen? Of gaat UPC er van uit dat je alleen het basispakket wil?
 
Er zijn verschillende situaties.

Wanneer je het Extra Channel Pack hebt aangevraagd, dan heb je een jaarcontract. Er is dan ook niet de mogelijkheid om na de gratis 6 maanden de mediabox in te leveren.

Heb je alleen het basispakket op dit moment, dan hoef je niets te doen en kun je gewoon de mediabox blijven gebruiken. Je gaat alleen €17,99 betalen in plaats van €15,83. Er wordt niet een contractverlening in gang gezet, je kunt nog altijd wanneer je wilt de mediabox inleveren, met een standaard opzegtermijn van een maand.

Heb je een premium pack? Bijvoorbeeld Film1 of Sport1, dan heb je een contract van 6 maanden en dit wordt na die periode automatisch verlengd met 6 maanden.

Heb je het extra channel pack? Dan heb je een contract van 12 maanden en dit wordt na die periode automatisch verlengd met 12 maanden. Je kunt in dit geval niet de mediabox retourneren omdat je het extra channelpack voor een jaar lang afneemt. Je betaalt na de 6 gratis maanden dan €19,99.

Het extra channel pack of het premium pack heb je alleen wanneer je hier zelf om gevraagd hebt of wanneer je bij verkoop aangegeven hebt hiervan gebruik te willen maken. Wanneer de mediabox ongevraagd bij je afgeleverd is zit er alleen het basispakket bij.
 
Hoi,

Bedankt voor je snelle antwoord. Wij hebben de mediabox 'ongevraagd' ontvangen, dus alleen (volgens jou) het basispakket. Dus dan weet ik genoeg, bedankt :)
 
Wanneer de mediabox ongevraagd bij je afgeleverd is zit er alleen het basispakket bij.

Bij mij is de box onaangevraagd geleverd,
en ik heb dus standaard+extra channels pakket!
En dit hoor ik van meer mensen....

Of dit blijft tot einde proefperiode weet ik niet...


Caesar
 
Iedereen heeft de eerste maand de zenders van het Extra Channel Pack. Dat wil niet zeggen dat je er een abonnement op hebt.

Wanneer je op je rekening terugziet dat er het Extra Channel Pack op staat, dan betaal je er voor en heb je er een abonnement op.
 
Ik wil graag van die meuk af, hoe doe ik dat?
Dit kan telefonisch dan wel schriftelijk. Voordat je besluit op te zeggen, dien je rekening te houden met de contractsperiode en de opzegtermijn:
- UPC Digital TV Pack: géén contractsperiode, 1 maand opzegtermijn
- UPC Digital TV Extra Channel Pack: 12 maanden, 1 maand opzegtermijn
- UPC Digital TV Premium Channel Pack: 6 maanden, 1 maand opzegtermijn
Wanneer je niet tijdig opzegt, wordt het contract stilzwijgend met eenzelfde periode verlengd.

Zodra je het opzegt, krijg je een retourdoos toegestuurd. Je kunt je mediabox in deze retourdoos plaatsen en kosteloos afgeven op het postkantoor. Bewaar het verzendbewijs zorgvuldig! Het is ook mogelijk om de mediabox door een monteur op te laten halen, maar hiervoor dien je wel een dagdeel (08.00-13.00 of 12.00-18.00) thuis te blijven. Wanneer de monteur voor een gesloten deur komt te staan, worden wél de voorrijkosten á € 40 in rekening gebracht.

Bron: FAQ - UPC Digital TV
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ja, k zag net dat je die FAQ gemaakt had collega, netjes :)

Had'k dat verhaal ook niet hoeven typen, magoed, zo is't ook helder
 
Terug
Bovenaan