• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Hoe verkouden is Ziggo?

Status
Niet open voor verdere reacties.
C

CCFuss

Het ging een tijdje goed met TV5. Ik ben een regelmatige kijker van die zender; goede programma's en films, vaak Nederlands ondertiteld. Leuk om je Frans een beetje bij te spijkeren.
De laatste weken is het echter weer helemaal mis: streepjes, blokjes in het beeld en regelmatig komt dat beeld helemaal stil te staan. Niet om aan te zien.
En het is niet alleen TV5. Ook enkele regionale zenders, de Italiaanse zender en zelfs de Ziggo zender op kanaal 12 hebben last van een chronische verkoudheid.
Hoe ver moet het nog komen voordat Ziggo een gedeelte van mijn abonnementsgeld terugbetaalt?
 
Hier geen probleem. Heb je je eigen bekabeling/installatie al gecontroleerd/vernieuwd?
 
En als je dat gedaan hebt Ziggo bellen om het signaal op het AOP te laten controleren.
 
Re:

Hier is het exact hetzelfde dus 99% kans dat je bekabeling niet klopt.
Die is hier boven ook niet up to date vandaar ook de storingen boven op de genoemde zenders. En ja, het vervangen staat hier op de to do-lijst maar nog steeds geen dag geprikt.
 
Het lijkt me sterk dat het aan mijn bekabeling binnenshuis ligt. Er is niets in huis verandert, sinds het signaal van TV5 en enige andere zenders weer slechter is geworden.
Daarnaast, er zijn regelmatig andere klachten uit de regio over dezelfde zenders - vorige week was er nog een bericht daarover op teletekst te lezen.
Wat is overigens AOP?
 
Dat is het abonnee overnamepunt in de meterkast of huiskamer en kan ook de oorzaak zijn van storing op bepaalde zenderfrequenties vooral omdat na de fusie er zenders zijn omgezet naar nieuwe frequenties waar dit nauwer luistert en goede AOP splitters wandcontactdozen en kabels noodzakelijk zijn.
Vooral wat oudere wancontactdozen in huiskamers die als AOP dienen kunnen aan dit euvel leiden.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik kijk niet veel tv. Sinds een paar dagen blokkerig beeld bij rtv utrecht. Heel vervelend!. Andere zenders doen het wel goed. Met andere tv kijk ik analoog, voor digitaal moet ik daar de kabel vervangen die nog geen jaar oud is. Ik kijk dat zelden daar heeft geen haast voor mij.
 
Ik ga één van de komende dagen met hulp van mijn buurman (die heeft er meer verstand van dan ik) de bekabeling nog eens zorgvuldig nalopen. De uitkomst laat ik nog weten.
 
Een wonder is geschied. Mijn buurman heeft de oude stekers van de coax kabel vervangen door moderne met een metalen afscherming. Alle zenders waar ik over klaagde, functioneren nu als normaal.
Dank voor de tips!!!
 
Re:

Even een vraagje van mijn kant. Is het vervangen van de oude stekkers voldoende of moet je ook de kabels vervangen? De kabels naar de 1e verdieping lagen er al toen we 13 jaar geleden kwamen wonen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan