• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Hoe verbind ik met de FTP?

Status
Niet open voor verdere reacties.
G

gijde

Beste ,

Ik wil graag verbinden met de FTP van de Humax iHDR-5200.
Maar in FileZilla kreeg ik:
Antwoord: 220 Welcome to connection.
Commando: USER HumaxFTP
Antwoord: 331 Password required for humaxftp.
Commando: PASS ****
Antwoord: 230 User logged in, proceed.
Commando: SYST
Antwoord: 215 UNIX system type.
Commando: FEAT
Antwoord: 500 Syntax error, command unrecognized.
Status: Server does not support non-ASCII characters.
Status: Verbonden
Status: Mappenlijst ophalen...
Commando: PWD
Antwoord: 257 "/media" is current working dir.
Commando: TYPE I
Antwoord: 200 Port command successful
Commando: PASV
Antwoord: 502 Command not implemented.
Commando: PORT 192,168,178,32,218,168
Antwoord: 200 Port command successful
Commando: LIST
Ik zie alleen geen bestanden of iets.

Groet Huib
 
Ontvangen van mappenlijst mislukt en in het schermpje waar bestanden horen te staan staat: Kan met geen enkele server verbinden
De Humax moet wel aanstaan in beide standby's werkt het niet.
In het vak daaronder moet je links de de bestanden van je PC zien en rechts de map van je HDD van de Humax met een kruisje ervoor, daar kan je op klikken en dan kriijg je de bestanden daaronder te zien al of niet in een map, klik net zover totdat je bij de bestanden zelf komt, die je dan weer in het grootte vak daaronder ziet.
Door te slepen van rechts naar links copieer je ze op je PC. Doe dit wel in de Videomap en maak desnoods mappen aan als het series of id. betreft.

Voor het gemak staat hieronder nog een beschijving van hoe en wat.

Kijk eerst naar je IP adres van je Humax Netwerk server. De Humax dient wel verbonden te zijn met een netwerkkabel LAN (UTPkabel) naar de router. WIFI wordt nog niet ondersteund. Maar ten alle tijden werkt LAN sneller.
Dit doe je door op de Humax afstandsbediening de menuknop in te drukken, kies Instellingen - Systeem - Netwerk – IP configureren.
Je ziet dan verschillende getallen reeksen. Noteer alleen het IP adres van de Humax meestal is dit 192.168.2.xx. Kan ook anders zijn maar de laatste twee cijfers willen nog wel eens wisselen bij een reset van modem, router of de Humax, dus wanneer Filezilla server geen verbinding geeft is je IP adres waarschijnlijk gewijzigd.

Start nu Filezilla op, typ Host = Humax IP adres
Gebruikersnaam = humaxftp
Wachtwoord = 0000 (vier nullen)
Poort = leeg
Klik Enter en je krijgt verbinding. Voor de rest spreekt alles van zelf. Het linker grootte veld is de PC. Zoek je Video map op en maak eventueel op de gebruikelijke manier mappen aan met een naam waar je bestanden in wilt stoppen.
Het rechter veld is de Humax. Ga in het rechter grootte veld één veld hoger staan en klik op Video. In het grootte veld daaronder zijn nu de mappen van je video’s te zien (tenminste als je die op je PVR hebt aangemaakt) klik beteffende map open of sorteer een Video bestand.

Je ziet nu dat een film uit 4 bestanden bestaat n.l.: HMT, NTS, THM, TS.
De Humax kan alleen film herkennen als je al deze 4 bestanden terugstuurd.
Op de PC is dit niet nodig, daar kan je het .ts bestand d.m.v. VLC gewoon afspelen.
Maar ik raad je aan alle 4 bestanden in één map te zetten, zodat je de bestanden compleet naar je Humax terug kunt sturen.

Selecteer eerst de 3 kleine bestanden en sleep die naar het linker veld.
Hierna het .ts (transport) bestand wat eigenlijk je video is. Je kunt zien hoeveel GB je film is en onderaan zie je de transport overdrachts tijd en snelheid, die is afhankelijk van je router snelheid. Meestal duurt het copieren 1/5 van de werkelijke speeltijd. Deze methode zorgt el wel voor dat dezelfde opname kwaliteit als van de Humax blijft behouden. Dus niet gecomprimeerd.

Op je PC kan je de film afspelen met het programma VLC. Wat volgens mij geen uitleg behoeft.

Download en print de volgende Handleiding via deze link.
https://www.avdweb.nl/div/humax-ihdr-5050c/aansluiten-op-pc-nl.html

Succes groeten, Gerard.
 
Error 503 via alle FTP Clients

Hallo,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ik wil mijn via mijn iMac en met een FTP client graag mijn Humax 5200c benaderen om een opname naar mijn iMac te halen. Maar wat ik ook probeer, ik krijg gen verbinding met de Humax. Ik heb verschillende FTP clients geprobeerd, zoals Cyberduck, Filezilla en Classic FTP. Tevens heb ik ze allemaal geprobeerd in standaard, active en passive mode. Het IP-adres is 100% zeker de juiste. Ik heb de humax al eens uitgeschakeld en opnieuw opgestart en zelfs de fabrieksinstellingen teruggezet en het opnieuw geprobeerd. Hij hang met een vast ip-ades in mijn netwerk dat door een Apple Time capsule (router) wordt verdeeld met vaste ip-adressen o.b.v. mac-adressen. Wat ik ook probeer ik blijf error 503 krijgen. ik gebruik als loginnaam HumaxFTP en als wachtwoord 0000. Wie kan mij helpen, wat doe ik verkeerd?
 
Wat ik ook probeer ik blijf error 503 krijgen. ik gebruik als loginnaam HumaxFTP en als wachtwoord 0000. Wie kan mij helpen, wat doe ik verkeerd?

De FTP client zou niet zoveel uit moeten maken.
Ik kan zelfs met een browser als Internet Explorer 10 eenvoudig met FTP verbinding maken met de humax.
Heb je wel gecontroleerd wat het IP adres is op de humax zelf?
 
Ik gebruik Serviio 1.2.1 om mijn films te streamen vanaf mijn Desktop
naar de Humax 5200C dit werkt goed.
Streamde voorheen met ps3 media server 1.81 direct naar mijn LG TV werkte zeer goed, maar als ik dit programma nu met de Humax gebruik dan reset de Humax telkens weer.
Dus ik heb op mijn desktop een map MEDIA gemaakt, en daarin staan
dus mijn films en series. (de file types die niet herkend worden door de Humax zet ik eerst om met Free Make Videoconverter 4.0.1, gebruik dit programma ook om de .srt (ondertitel) file toe te voegen.

https://www.serviio.org/

https://www.freemake.com/nl/free_video_converter/
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Opgelost

Beste mensen,

Ik heb de oplossing gevonden en ik deel deze maar even voor het geval ik er anderen mee kan helpen.

Ik had alles aanstaan, dus ook de FTP server functie, maar wat blijkt nu. Ik probeerde in te loggen met loginnaam HumaxFTP en wachtwoord 0000 (dit staat tenslotte in de handleiding en op alle websites), maar wat er niet duidelijk bij staat is dat 0000 eigenlijk gewoon de kinderslotcode moet zijn. In mijn geval had ik de kinderslotcode gewijzigd van 0000 naar iets anders. Et Voila. door in te loggen met de die gewijzigde kinderslotcode (en het FTP programma Filezilla) kon ik inderdaad gewoon alles benaderen en kopiëren. Dank voor jullie meedenken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan