Hoe stel ik de downgrade van de mb xl (vh) Horizon zo lang mogelijk uit en liefst af, zodat ik toch mijn opnames kan afkijken? UPD

Vraag

K.s.V...

Forum Gebruiker
Berichten
16
Ook nu, net als met het niet meer doorgeven van de radiozenders wil Ziggo de destructieve downgrade zonder enige gerichte kennisgeving, die wel toegezegd was, mij door de strot duwen, met gevolg dat mijn opnames gewist worden en dus niet meer afkijkbaar zijn. Hebben jullie wellicht tips hoe dit zolang mogelijk uit te stellen en liefst helemaal af te stellen. Het bizarre is dat ik de box nog niet eens aangezet had, en dus het updatescherm autonoom verscheen en mogelijk zonder tijdige reactie zelfstartend zou kunnen zijn. Ik lees het graag.

@Franz mij er bij neer leggen ligt niet in de aard van dit beestje, ik ben toch geen lam.
@fdboer inmiddels alle bekabeling er af gehaald nadat er weer aangedrongen werd op de vermaledijde destructieve update, maar die box wil daarna toch nog updaten als ik hem aanzet en ben een beetje bevreesd dat die dat als nog gaat doen via WiFi van het losse modem, dat ik nog niet kan loskoppelen omdat mijn alternatief nog niet volledig operationeel (is maandag wel het geval, hoop ik).

Ziggo gaat sowieso mij als klant moeten missen. De brief waarin mij tussen de regels medegedeeld werd dat ik mijn vaste IP-adres zou kwijtraken en daar ā‚¬ 3,38 (ex. btw) meer voor mocht gaan betalen was al de druppel die de emmer deed overlopen.

nieuwe tips om het e.e.a. te rekken nog steeds van harte welkom (sowieso dank fdboer, ms is het afdoende).
 
Laatst bewerkt:

Franz

Forum Gebruiker
Berichten
2.552
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Klinkt hard, maar leg je er bij neer. Je kunt de update blijven negeren, maar op een gegeven moment doet ie het vanzelf.
 
Topicstarter
Topicstarter
K

K.s.V...

Forum Gebruiker
Berichten
16
Ja dacht ik ook, maar kan je dan nog wel je opnames bekijken? Of heeft de box dan op een zeker moment toch verbinding nodig? ik ga het in ieder geval proberen!
 

AFCA 0575

Product Tester
Berichten
1.585
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ken ook iemand die wil de update ook niet, haalt elke avond bij na bed gaan box van het stroom.
Doet die al 4 maand.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Berichten
2.609
Digitale TV
  1. Ziggo
Als je over irdeto kaarten beschikt linux box scoren met fbc tuner en harddisk er in en net zo veel opnemen als jij maar wilt. Of een oude humax kan ook. Wat je dan wel mist is het interactieve deel.

De update voor die horizonbox (Mediabox XL) kun je niet tegenhouden want die komt waarschijnlijk via de docsis verbinding binnen en als de coax er af gooit kun je geen TV kijken dus ja dat schiet niet op.
 
Topicstarter
Topicstarter
K

K.s.V...

Forum Gebruiker
Berichten
16
Ik heb nu zelfs de stroom er af gegooid, want zonder kabel gaat de box als ik deze aanzet eerst KITT van Knightrider of een Cylon imiteren waarna het scherm met welkom in een handvol talen, op display verschijnt BIJWERKEN en vervolgens dit op scherm:
WP_20210918_23_37_45_Pro.jpg


Dit schiet niet op, dus ook de stroom er maar af.

Ziggo gebeld, ook om mijn onvrede met het abo voorstel (ā‚¬ 3,38 ex btw per maand meer betalen om mijn vaste IP stiekem in te moeten leveren) kenbaar te maken.
WP_20210919_00_15_08_Pro (2).jpg

Mw beweerde dat ik de update nog best lang uit kon stelen door voor de button "later" te kiezen. De button die al ingevuld is echter de start button, dus in een moment van onoplettendheid gaat die los.
Ik zag de bui echt al hangen na het onaankondigd verwijderen van de radiozenders en de wetenschap dat deze destructieve update boven de markt hing en heb dus bijna tijdig een beter alternatief geĆÆnitieerd. Dit zou vrijdag al helemaal actief zijn, maar is uitgesteld tot maandag. dus nog een paar dagen behelpen met een nog prima werkende Humax dvr. Ik wil nog wel de opnames op de box bekijken. As iemand weet hoe, graag. Destructieve opties niet uitgesloten, ik ben bereid de harddisk eruit te halen, maar verwacht dat mij dat niet veel brengt vanwege vermoedelijke proprietary hindernissen.

Bijgewerkt ivm mysterieuze "wegvallen" van de bijgesloten kopie van de brief.
 

Bijlagen

  • WP_20210919_00_15_08_Pro (2).jpg
    WP_20210919_00_15_08_Pro (2).jpg
    145,5 KB · Weergaven: 49
Laatst bewerkt:
Bovenaan