• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Hoe pc mac releasen uit (oud) chello modem?

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

Bert

Situatie:

2 vrienden van mij hebben beide nog een chello abonnement(beide classic)
Nu is er bij 1 van hem zijn modem defect en UPC komt pas over 1 week, het lullige is ook nog dat hij ziek thuis zit dus je kan voorstellen hoe hij baalt.
De andere vriend van ons heeft dus ook chello en hij gaat dit weekend op vakantie en heeft aangeboden dat zijn modem gebruikt mocht worden als hij op vakantie was.

Het omsteken van het modem werkt niet omdat de mac adressen niet kloppen( beide hebben ze geen router voor mac cloning), de netwerk kaart omzetten gaat ook niet omdat de ene een laptop gebruikt en de andere een gewone pc met nic onboard.

De vraag is dus hoe krijg je het pc mac adres uit het modem, het modem onthoud volgens mij het mac adres van de PC een bepaalde tijd en laat dan alleen die pc toe. Het modem zelf controleerd dan bij UPC of dat mac adres geldig is.

Therotisch gezien zou je namelijk het zo moeten kunnen omstekkeren omdat beide modems oude non eurodocsis terayon modems zijn. (van die blauwe modems)
Met een iprelease /all worden alleen de IP adressen gereleased volgens mij.

Opnieuw aanmelden via provisioning is ook geen oplossing want volgende week moet alles weer terug en UPC ziet dan ineens dat het modem weer werkt en komt niet voor reparatie.

Dus simpel:
Hoe kun je uit het modem het mac adres van de pc releasen?
 
ik denk dat hij het zou moeten vergeten als je de power stekker er uit haalt...
 
Het MAC adres van je ethernetkaart kan je veranderen (MAC Spoofing)
Het ligt een beetje aan je type kaart of je dit via het hardware profiel van je NIC kunt doen of dat je even in de registry moet "hacken" :DHet MAC adres van je modem wordt echter door UPC uitgelezen.
Om dit te veranderen moet je dus in de "software" van je modem.
Dit kan in het moeilijkste geval (hangt af van je modem) alleen via een eprom reader of via een telnet sessie naar je modem. :police:
 
hij moet hem gewoon pakken hoor. zodra je je modem veranderd ( dus ander MAC adres), dan hoef je als het goed is alleen de provisioning pagina door te lopen can chello. je mag toch zeker wel met een ander type modem op internet ;)

sluit modem aan reboot modem
reboot pc
dan kom je als het goed is vanzelf op de provisioning pagina can chello.
 
De laatste melding is niet geheel waar.
Bij het omzetten van de oude (LANCITY) modems naar de nieuwe DOCSIS modems moet er wel degelijk bij UPC wat omgezet worden !!!

Na het initialiseren van je account op de provisioning pagina geeft hij de status van je account weer + het MAC address van je modem en je NIC.
Als je dan op JA drukt (bevestiging van deze gegegevens) dan zou je connectie moet krijgen echter indien je account NIET omgezet is krijg je als melding : dit modem kan niet gebruikt worden !!!
Terwijl je een volwaardig DOCSIS modem gebruikt die op andere accounts wel werken.

IK heb dit uit ervaring dus het is geen aanname !!!!!!!!!!!!!

Pimpit
 
https://www.klcconsulting.net/smac/ hiermee kun je je netwerk kaart toch een ander ip geven
 
Leuk tooltje maar dat heb je echt niet nodig hoor.
In de registry kun je rechtstreeks je mac address veranderen.
Voor XP

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002bE10318 (kan bij jou anders zijn)}\000x   (x = 1,2 3 of anders)

en dan NETWORK ADDRESS - (vul je gespoofde MAC address in)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan