• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

hoe netwerk achter router te bereiken ?

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

dvvelzen

mai,

wij hebben chello kabelinternet zoals meerddere van jullie :)

en we hebben een simpele pc staan die een linux-router is... deze is gekoppeld aan een hubje met een 4/5 tal pc's.... al die pc's hebben lekker hun eigen firewall en virusscan... echter nu wil ik graag die pc's via internet kunnen aanspreken. Kan dit ??? De bedoeling is om op een van die pc's erachter een dbms en een ftp server te runnen. (mogelijk ook en cvs).

thnx,
Dennis
 
Dan moet je in je linux router de poorten voor je FTP-server forwarden?

Welke Linux router gebruik je?
 
Ik denk dat je dan met port adress translation (PAT) aan de gang moet, voor iedere pc een poort mappen op de server naar de pc. Ik kan je alleen niet vertellen hoe je dat moet doen.
Het komt er op neer dat je je IP adress aanvult met een poortnummer, en je router stuurt het request door naar het lokale ip nummer van je werkstation.
 
Dit gaat wel problemen opleveren als je dezelfde services op meerdere machines wilt runnen: een request naar een bepaalde port wordt gemapped naar 1 machine, dus als je dit wilt doen zul je in ieder geval de services die je gaat draaien op verschillende porten moeten laten listenen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan