• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Hoe neem ik op met Smart tv zonder HD ontvanger

Status
Niet open voor verdere reacties.
L

lerele

Ik heb een Smart tv van Samsung gekocht. Zoals ik al eerder vermeldde ben ik een complete digibeet. Bij de aanschaf heb ik een CI module + een smartcard gekocht. Nu lees ik overal dat als je wilt opnemen je zo'n kastje nodig hebt ( hd recorder of hd ontvanger?). Maar kan ik niet middels een andere optie opnemen zoals bijvoorbeeld een usb stick of wat dan ook? Toen ik vorige week de CI module en smartcard kocht bij Saturn vertelden ze me dat dit de beste optie was maar als ik alles zo lees had ik dan niet beter kunnen kiezen voor het kastje ( waar je wel mee kunt opnemen?)
 
Gezien je eerste vraag even een advies: eerst uitzoeken wat je wilt en hoe dat je kunt realiseren, dan pas kopen.

Veel moderne TV's kunnen programma's opnemen op een aangesloten harde schijf. Echter heeft de TV maar een enkele tuner dus is het niet mogelijk tegelijk iets op te nemen en naar een ander programma te kijken. Fijn voor programma's op “onmogelijke” tijden of als je een keertje niet thuis bent, ongeschikt voor een verwoed kassiekijker.
 
Hoi Zapp Branigan.

Ik heb dus een smart tv gekocht met CI + module. Ik wil ook kunnen opnemen en daarnaast naar ander programma kijken. Wat had ik volgens jou beter kunnen kopen?
 
Aangezien je ook geïnteresseerd bent in VoD zijn dat eigenlijk alleen de Humax iHDR5200C en de Samsung SMT-C7140. Als je opnames langdurig wilt bewaren valt de laatste af aangezien het bij deze niet mogelijk is opgenomen programma's van de interne schijf af te halen.

Er is ook nog de Cisco die je via Ziggo kunt aanschaffen maar dat is eigenlijk alleen voordelig als je dat doet bij het afsluiten van een abonnement, dit apparaat heeft namelijk nogal wat schoonheidsfoutjes (hoog stand-byverbruik, geen ondertiteling voor slechthorenden bij de RTL-zenders om er een paar te noemen).

Kijk ook eens rond op het forum of reviewsites wat anderen over de verschillende toestellen denken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan