• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Hoe herken je een WifiSpot?

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Janhziggo

Op de website staat dat je moet zoeken naar een wifi met de naam Ziggo.
Is dat de enige aanduiding want wat nou als iemand z'n beveiligde privé Wifi ook gewoon Ziggo heeft genoemd?
Of wordt ook nog aangegeven dat het om een WifiSpot gaat?
 
..want wat nou als iemand z'n beveiligde privé Wifi ook gewoon Ziggo heeft genoemd?

Tja, dat is ook het probleem en de reden waarom het vreemd is dat Ziggo aanraad om geen certificaten te gebruiken. Als iemand zijn netwerk ook Ziggo noemt met WPA2-enterprise, zal jouw mobiel proberen contact te maken.

Bij het gebruik van certificaten krijg je dan een melding van een onbekend certificaat. Zonder certificaten zal jouw mobiel zich met account en wachtwoord aanmelden. Zelfs hier gaat het wachtwoord versleuteld met een twee-staps authenticatie over het net en is kraken nog steeds lastig. Maar iemand met de goede technische kennis kan jouw wachtwoord achterhalen. (Het is alleen de vraag of iemand dat de moeite waard vind om op andermans naam te kunnen inloggen omdat er met dat account toch maar twee kunnen inloggen)

Daarom vinden meerderen het vreemd dat Ziggo alleen Mac en iPhone gebruikers aanraad om de certificaten te gebruiken. De rest mag gewoon onveilig inloggen.:cry:
 
Ik heb helaas voor u alleen ervaring met BlackBerry en dat werkt perfect. Wanneer hij niet kan inloggen want er zitten al maximaal 5 mensen op een netwerk dan krijg ik een geel icoontje.

Verder werkt het heel goed. Heerlijke streaming radio luisteren als ik van en naar werk ga en ook nog gratis bellen via Viber en BBM.

Ik hoop dat het alsnog lukt bij u.
 
Bedankt, beiden! Ik vroeg het omdat ik bij mijn Wifi's een "Ziggo" zag staan maar geen verbinding kon maken. Er staat inderdaad alleen maar bij "Beveiliging: WPA2". Dus geen Enterprise. Dat verklaart alles.
 
Ik heb ergens gelezen dat je je netwerk geen Ziggo kan noemen met een Ziggo modem.

Met een andere router zou dit idd dan wel kunnen, dus een grappemaker in de buurt of die deze naam al jaren gebruikt.

Ziggo had beter de naam "ZiggoHotspot" kunnen gesbruiken. Makkelijker te herkennen.
 
Ik denk dat velen de default SSID van de Ziggo modems, die steeds Ziggoxxxx is verwarren met de Hotspots waar dat nummer niet achter staat.

Als ik even test op mijn Ubee met het aanmaken van een eigen SSID, dan geeft "Ziggo" een foutmelding omdat het een gereserveerde SSID is, maar "Ziggo " kun je wel gewoon instellen.:) En, op elke andere router is "Ziggo" natuurlijk niet gereserveerd.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Toen ik de niet-ZiggoHS-firmware nog had, was "Ziggo" nog géén gereserveerde SSID. Dat is dus kennelijk iets wat men heeft gedaan om WifiSpots te kunnen uitrollen…

ikzelf heb overigens meteen de volgende zaken gewijzigd inzake WLAN en router login:

A) M'n SSID
B) Het WLAN-wachtwoord
C) De user name voor inloggen op de web-interface
D) Het bijbehorende wachtwoord.

Bij mij is er dus zogezegd níets meer 'standaard' aangaande deze instellingen, behalve de kanaalkeuze. Klaarblijkelijk is de Ubee stabieler als je de kanaalkeuze aan hem over laat en niet zelf gaat lopen klootviolen… Helaas, want nu merk ik dat-ie de helft van de tijd bezig is met kanaal wijzigen. Er is hier namelijk geen enkel kanaal vrij op de 2.4GHz-band, en overschakelen naar de 5GHz-band is (nu nog) geen optie, omdat mijn apparatuur dat niet allemaal ondersteunt.

Weet iemand overigens of ZHS al is uitgerold buiten Utrecht (Meer bepaald in de regio 's-Hertogenbosch)?
 
Kewl… De vorige keer dat ik keek was het antwoord : Het is nog niet bekend (…). Nu: Nog even geduld. Vanaf 15 Juli (…). Daar is nog wel doorheen te komen, dacht ik zo… Mailtje afwachten dan maar!

Daarna meteen instellen op m'n iPhone en m'n iPad; dan heb ik bijna overal hier in de buurt gratis WLAN! :thankyou:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan