Hoe haal ik mijn mailadressen op?

BartSr

Forum Gebruiker
Berichten
15
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik wil graag al mijn mailadressen die in Ziggo staan naar thunderbird verzenden, maar hoe doe ik dit?
 
Via het CardDav protocol kun je alle mailadressen met een adresprogramma bekijken. Thunderbird kent het carddav protocol. Je kunt ze dus zelfs bij Ziggo laten staan om ze binnen thunderbird te gebruiken.

De webdav server van Ziggo bereik je via "sync.ziggo.nl". Werkt bij mij al jaren zo (CardDav en CalDav) . Die url staat ook in de internethandleiding van ziggo. (Ergens op de allerlaatste pagina)

Op de mac gebruik ik de volgende instelling:

Schermafbeelding 2020-02-25 om 12.16.27.png


Maar Thunderbird is volgens mij minder vriendelijker en kan misschien niet zelf het pad bepalen. (Nooit geprobeerd)
 
Ik was in de war met CalDav. Dat word standaard ondersteund om een externe kalender binnen thunderbird te tonen.

Voor CardDav bestaan er wel diverse Thunderbird Add-ons. Dit heb ik nooit getest.

Zelf heb ik meerdere CardDav accounts in mijn Apple adresboek. Om daarmee adressen vanuit het ene naar het andere account te plaatsen is gewoon een kwestie van copy&paste.

Edit: Ik heb net twee add-ons geprobeerd, maar met geen van beide kan ik een CardDav verbinding maken. :(
 
Laatst bewerkt:
Thunderbird heeft het gewoon niet goed voor elkaar. Je wilt met één database voor je adressen werken, dus behoord een mailprogramma een goede CardDav ondersteuning te geven. Dan kun je zowel via webmail als met je mail cliënt met dezelfde adreslijst werken.

Dat de mac zelf het goede pad bij Ziggo kan ophalen, betekent dat Ziggo de zaakjes wel op orde heeft en het probleem bij Thunderbird zit. (Die het niet zelf ondersteunt maar afhankelijk is van add-on ontwikkelaars)
 
Ik heb het nog eens geprobeerd en nu lukt het wel. Voor anderen die die adressen misschien ook via Thunderbird willen benaderen, heb ik de procedure met screenshots vastgelegd.


Installeer eerst de volgende twee Add-Ons:

CardDav 1.png


Na een restart van Thunderbird is er een extra 'TbSync' optie bijgekomen in het "Extra" menu.

CardDav 2.png


Deze instelling opent het menu uit mijn laatste screenschot. Linksonder vind je daar dan een optie om een nieuw account toe te voegen. Dit geeft dan meerdere keuzes. Kies niet de automatische configuratie, maar de handmatige configuratie (2e optie). Dan krijg je het volgende dialoog. Gisteren had ik ook iets bij CalDav ingevuld en kreeg ik het niet werkend. Nu alleen bij CardDav en het werkt wel.

CardDav 3.png

Nu is het adresboek nog niet zichtbaar. Dan rechts in onderstaand menu aanvinken welke adresboeken gesynchroniseerd moeten worden. (Je kunt meerdere aanmaken bij Ziggo). Als je nu synschroniseert, verschijt het Ziggo adresboek in het adresbook menu van Thunderbird.

CardDav 4.png


Deze methode werkt veel beter dan het importeren en exporteren van adresboeken omdat je dat dan steeds weer moet doen als je in één van de adresboeken iets aanpast. Via CardDav. staat het addresboek op één plek en kun je veranderingen direct overal gebruiken. b.v. ook in het mailprogramma van je telefoon.
 
Terug
Bovenaan