Hoe DVD recorder aan te sluiten?

Status
Niet open voor verdere reacties.

[email protected]

Forum Gebruiker
Berichten
2
Hallo allen,

ik heb sinds een week een Philips HD tv. Hierop een Quantis CI+ module op aangesloten en mooi HD beeld! :wink:
Nou probeer ik steeds om mijn dvd recorder aan te sluiten, maar hoe moet dat? Ik krijg namelijk geen kanalen door als ik in het menu v/d recorder ernaar zoek.
De recorder is via HDMI aangesloten op de TV. Moet ik verder nog wat aansluiten? Een splitter bij de coax antenne erop?
Ik weet het niet meer.....

Thnx!
 

menno47

Forum Gebruiker
Berichten
1.830
Ik kan in mijn kistallen bol niet zien wat het type en merk van je DVD recorder zijn. Misschien moet je de de coax eerst in de recorder pluggen en van dar uit doorlussen nar je TV. Let wel op de recorder kun je alleen analoge zenders ontvangen ! Dus gebruik hem maar alleen als DVD speler en schaf een PVR aan.
 
Topicstarter
Topicstarter
N

[email protected]

Forum Gebruiker
Berichten
2
De TV is een Philips 39PFL4208H/12.
De dvd recorder een Panasonic DMR-EH49.

Aan elkaar gesloten via een HDMI kabel.

Moet ik de recorder OOK aansluiten met een coax signaal? Om zo kanalen te kunnen vinden? Dus dan zou ik een splitter moeten gebruiken op de coax aansluiting van de TV?

En wat is een PVR trouwens??? :oops:

Thnx alvast. :wink:
 

Arctic fox

Forum Gebruiker
Berichten
716
Kan je wel een beetje op weg helpen. Tenminste zoals ik de opstelling zou zien. Ik gebruik geen DVD recorder of een CI+ module.
Misschien als iemand anders ook wat mee kan helpen graag..
Via de loop van de DVD recorder zou je je coax signaal door kunnen lussen naar je tv. Hoe dan ook je zal altijd analoog opnemen.
Van digitaal opnemen zal ook gaan maar wil je dat wel? De opname blijft ook dan gewoon analoog waar ik dan nog wat extra opmerkingen bij zal moeten plaatsen mbt de wijze van gebruik. Maar het gaat wel..
Digitaal opnemen zal je gewoon een kastje moeten kopen. De bekende PVR (personal video recorder). Beste oplossing als je het mij vraagt.
DVD recorder bijv voor 2de tv inzetten kan je ook daar kan je dan ook je opnames maken en DVD kijken. Bij de primaire tv als DVD speler kan natuurlijk ook.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan