Hirschmann HMV41 vóór kabelmodem

Hagueman

Forum Gebruiker
Berichten
47
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Wegens een verbouwing ben ik bezig met het herinrichten van de meterkast. Ik heb tot nu toe 2 TVs die van signaal voorzien moeten worden (CI+ module, geen aparte tuners) en uiteraard het kabelmodem. Wellicht wordt dit in de toekomst uitgebreid tot 3 TVs. Op dit moment zit er een Braun Telecom 2-weg splitter op het AOP, deze is door Ziggo zelf geleverd.

Kan ik deze splitter vervangen door een Hirschmann HMV41 direct op het AOP aan te sluiten en vervolgens het modem én de 2/3 TVs op de HMV41 aan te sluiten, of moet het modem persé op die Braun Telecom 2-weg splitter aangesloten worden? Ik probeer de zaken zo eenvoudig mogelijk te houden qua apparaten en bedrading, zodoende. Daarbij is gevoelsmatig splitter (weliswaar versterkt) achter splitter niet de meeste efficiënte manier van aansluiten.
 
Poa splitter laten zitten..de rest is je eigen inzicht.
Maar op de 2e uitgang kun je het beste een asymetrische huisversterker plaatsen voor de tv ,s.
 
Als het modem nu probleemloos werkt met de splitter, dan kan je die uiteraard het beste gewoon laten zitten. Veranderingen brengen vaak juist problemen met zich mee. Let wel, een splitter ertussen kan bij andere huishoudens juist weer voor problemen zorgen, zo heb ik zelf ervaren. Dus er is geen enkelvoudige oplossing voor alle klanten.

Voor je een versterker gaat plaatsen voor de TV’s, kijk eerst eens of je signaal wel een versterker nodig heeft, wellicht is een simpele splitter hier ook al voldoende. Is een versterker wel nodig dan biedt Ziggo de Technetix FRA-752 X aan voor €37,50. De helft van het geld en prima kwaliteit. https://randapparatuur.ziggo.nl/randapparatuur/details/59696
 
Dankje! Ik ben hier inmiddels over in gesprek op het Ziggo forum.
 
Terug
Bovenaan