Het gelijk aanzetten van apparatuur met de Next box

AlexAnderS

Forum Gebruiker
Berichten
244
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Kan het zijn dat het gelijk aanzetten van alle apparatuur met de next afstandbediening een hoge piekstroom geeft aan de receiver? en daarmee ook steeds mijn HDMI kabels sloopt?

Ik merk namelijk als ik de tv aanzet met de next afst.bed. de receiver ook aan gaat maar met een flinke knal waardoor ik een HDMI ledje zie gaan knipperen van de receiver
en als dat ledje knippert of niet brandt dan heb ik geen beeld!

Soms helpt het om even de HDMI kabels er in en eruit te halen maar dit gaat vaak niet lang goed, en heb ik al 3 HDMI kabels moeten kopen die dus steeds kapot gaan door die piekstroom die de next box lijkt te geven
 
Sommige apparaten zijn tijdens het opstarten niet stabiel en kunnen ongewenste (verkeerde) signalen afgeven.
Oplossing: CEC op diverse apparaten uitschakelen zodat niet alles tegelijk inschakeld.

Ik vind het wel vreemd dat de video, audio en stuursignalen, die laag voltage en laag amperage hebben, een HDMI kabel zouden vernielen. Misschien gaan ze eerder defect door het steeds uitrekken en terugstoppen.
 
Kan het zijn dat het gelijk aanzetten van alle apparatuur met de next afstandbediening een hoge piekstroom geeft aan de receiver? en daarmee ook steeds mijn HDMI kabels sloopt?
Ik merk namelijk als ik de tv aanzet met de next afst.bed. de receiver ook aan gaat maar met een flinke knal [...]
en heb ik al 3 HDMI kabels moeten kopen die dus steeds kapot gaan door die piekstroom die de next box lijkt te geven
Dit is heel vreemd, om niet te zeggen dat er iets vreselijk mis moet zijn met een van je apparaten. Misschien een kapotte voeding, waardoor er een veel te hoge spanning of zelfs 230V komt te staan op een (HDMI) verbinding of chassis. In ieder geval daar waar dat beslist niet hoort.
Maar begrijp ik je goed dat als je de apparaten een voor een aanzet, je de HDMI kabel niet opblaast en alles normaal werkt?
 
Het advies is ook om hdmi kabels niet te verwisselen met de spanning aan.
 
Advies van wie dan? Heb al tig malen de kabels verwisseld onder spanning, er is er nooit eentje ontploft hier ;)
 
Er is in de afgelopen tientallen jaren best wel eens wat ontploft hier, maar nooit een kabel ;)
 
Kabel nee dat verwacht ik ook niet eerder je tv of versterker die door het onder spanning aansluiten de mist in kunnen gaan.
 
Er zijn ook mensen die zeggen dat ze luidsprekers op hebben geblazen, daar bedoelen ze mee dat de spreekspoel is doorgebrand.
Maar dat bekt niet zo lekker.
jos
 
Terug
Bovenaan