Het algemene UPC Digitale TV ervaringen topic [Deel 1]

René

Moderator
Berichten
9.729
Internet
  1. KPN
Dit is het algemene dtv topic waar je al je ervaringen kwijt kunt over de mediabox van UPC.
Positief of negatief, als het maar over digitale TV van UPC gaat.

upcmediabox2.jpg

Nieuwe topics over dit onderwerpen worden vanaf nu direct *verwijderd* (of met een beetje geluk aan dit topic geplakt).
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Mijn eerste maand met de UPC mediabox is voorbij en ik zal even kort vertellen wat ik er van vind.

Beeldkwaliteit: Matig tot redelijk. Veel compressieblokjes bij de Nederlandse Britse, en Duitse zenders. Bij andere zenders zijn de blokjes vaak wat minder goed te zien en is het beeld redelijk. Maar de DVD kwaliteit? Nee.

Geluidskwaliteit: Goed, niks beter dan analoog. Maar waar is de dolby digital die ze beloofd hebben? Ja op Sat1 en Prosieben die UPC niet doorgeeft :P.

Instalatie: Na een week lang tobben met steeds zenders die niet werkten en blokjes, heeft een collega van Muxum-UPC die hier is aangesteld (en nu waarschijnlijk eventjes lekker vakantie heeft :P) ons naar aanleiding van mijn melding dat het testkanaal 999 niet werkt (het stond dus op zwart, ik wist niet dat je daar beeld hoort te hebben) gebeld en ons de doorslag gegeven om de upc mediabox correct aan te sluiten.
Wij hadden nog een tweede aansluitpunt waar we bijna direct de mediabox konden aansluiten. Er moest toch een splitter direct in de muur omdat er vlak naast nog een TV stond. Sindsdien werkt alles. Maar ik denk dat als ik Jan met de pet was had ik dit ding allang teruggestuurd.

Bediening: Slecht. De mediabox reageerd soms ERG slecht op de afstandsbediening.

Snelheid: Met het zappen kan ik nog inkomen dat het door MPEG-2 komt, maar dat de mediabox soms gewoon vrolijk doorgaat met zappen terwijl ik allang gestopt bent en de andere keer weer niet vooruit wilt vind ik niet erg goed voor de gebruikservaring.

Zenders en prijs/kwaliteitsverhouding: Dit vind ik erg goed. UPC is de op een na goedkoopste kabelmaatschapij (na zo'n Gouds bedrijf, Rekam ofzo maar die doet heel raar met zenders) met toch een pakket dat niet zo heel veel scheelt met het wat duurdere Essent/@home. 80 zenders, voor 20 euro in de maand. Essent heeft dan 24 euro voor een paar Duiters en Fransen extra en geen gratis decoder.

Algemene beoordeling: Matig. Als de beeldkwaliteit beter was dan had ik er goed van gemaakt want dan nam ik de trage decoder voor lief met de lage prijs tegenover de andere kabelaars. Ik hou de UPC mediabox wel en ik neem het extra pakket.
 
Ik heb de UPC mediabox nu enkele maanden in huis en ben zeer tevreden over de beeldkwaliteit, heb geen last van blokken of haperingen(in tegenstelling ot vele andere hier) geluid is ook goed en bediening is ook redelijk. Zender aanbod is goed te noemen(heb het extra channel pakket)

Dus over het algemeen zeer tevreden
 
Jammer.Ik heb de mediabox na een paar weken weer terug gestuurd.
Na een telefoontje met mijn mededeling kreeg ik te horen dat er binnen enkele dagen een brief met instrukties bezorgd zou worden,dit was correct.De brief was helder en duidelijk,kortom,een goede afwikkeling van het retourneren.

Aansluiting was redelijk te doen,ook de video/tv en dvd speler kon ik via een code met de mediabox afstands bediening redelijk gebruiken.Na enkele dagen heb ik via een splitter op achterzijde mediabox ook weer het analoog aangesloten.

Elke paar minuten schoten de bekende pixel blokjes door het beeld (je ziet het ook wel in HDtv series uit amerika,maar dat is slechts een enkele keer per uur of zo) het geluid viel vaak weg,hier had ik met anders talige programma's geen erg in,maar met nederlandse wel,halve zinnen vielen weg.Zo ook tijdens het journaal,kortom,ook om de paar minuten en soms wel seconden.
Bovendien word de box erg warm.Het lijkt mij niet de bedoeling dat ik (of andere klanten) dat ding moet openschroeven om hardware modificatie toe te passen.Ook de bekende vastlopers kwamen zo 1 soms 2 x per dag voor.In de ochtend na een nachtje standby was de box nog steeds behoorlijk warm.
Zenders die je niet anders kan programmeren is vervelend,maar uiteindelijk went dat wel.Toch was ik weer blij om de analoge ontvangst er weer bij te hebben.
Bovendien was dit analoge beeld in mijn geval van gelijkwaardige kwaliteit.
Ik had de video en 2 tv's via de splitter achterop de box aangesloten en dit werkte bij mij prima.

Wellicht met een betere mediabox had ik dit produkt wel willen nemen,tenslotte heb ik ooit nog 10 jaar filmnet gehad.Ben dus niet te beroerd om iets extra te betalen,mits je er ook op vooruit gaat.
Het geluids probleem stoorde mij het meest,de andere zaken verwacht ik wel van dat ze spoedig opgelost worden als meer mensen dit produkt afnemen en er geld binnen komt.
Ik wacht verdere ontwikkelingen af en hoop dat upc met meer kwaliteit voor digitale tv komt,kwantiteit is op dit moment redelijk imo.

"edit' mijn opmerking over een andere mediabox komt omdat mijn schoonmoeder ook digitv van upc heeft,maar via een ander type box,zij heeft geen problemen en is tevreden.
 
Ik ben nu al een jaar een tevreden gebruiker van digitale TV. In combinatie met mijn Panasonic 42" Plasma televisie is DTV echt een verademing in vergelijking met analoge TV.
Kwaliteit van het beeld is echt geweldig, geluid is ook een stuk beter dan analoog (harman kardon versterker).

In het begin hadden we wel eens last van blokjes, maar dit is sinds de laatst update zo goed als verholpen. Zappen is ook geen probleem, aangezien ik een Philips Pronto universele AB gebruik en daar reageerd de mediabox erg goed op. Ook geen problemen met teletekst hierdoor.

Vergeet niet dat we in Nederland nog aan het begin staan van DTV en dat het hier niet zo makkelijk is om er iets nieuws door te drukken zoals in Amerika. De NOS met het WK was hier wel het perfecte voorbeeld van (nog steeds op 4:3 uitzenden). Er wordt hier veel te veel rekening gehouden met het verleden en zodra er ook maar iets van vernieuwing komt staat iedereen op z'n achterste poten.
 
Nou zal mijn ervaringen ook even dumpen hier.

Eerst maar eens de negatieve dingen!
Tijdens zappen wil het wel eens voorkomen dat de mediabox signaalverlies aangeeft,en door deze foutmelding moet je hem vaak resetten. Daar wordt ik nu helemaal gek van,en gebeurt laatste tijd ook steeds vaker
ook valt de mediabox hier wel eens gewoon uit,maar hij springt dat niet op stand-by maar geeft gewoon totaal geen signaal meer :-\ ook hier is het resetten de oplossing.
En heb de laatste paar weken elke dag wel een software upgrade,hierdoor lijkt mijn beeld alleen maar slechter te zijn geworden,heb nu meer last van blokjes en happeringen terwijl ik daar hiervoor nooit last van had! (alle kabels zitten nog steeds goed vast en zijn speciaal nieuw aangeschaft voor de mediabox)
heb nu gelukkig nog een oude tv maar denk wanneer ik een HDtv ga halen dat me beeld kwaliteit alleen maar slechter wordt,aangezien het nu ook al niet van top kwaliteit is!
als ik het vergelijk met boven op me slaapkamer waar ik al wel een HDtv heb staan met digitale schotel is dat gewoon vele malen mooier beeld dan ik ooit op de upcbox heb gezien!

dit waren wel een beetje mijn negatieve dingen,zal nu natuurlijk ook positieve dingen even noemen!

positieve dingen:
goed zenderaanbod,genoeg kanalen dus je hoeft je s'avonds niet meer zo snel te vervelen
de software upgrades van een tijdje terug waren een hele verbetering,en door dit soort dingen blijf ik ook het vertrouwen houden dat het wel goed komt met de mediabox!
hij is makkelijk in gebruik.
dat was het wel,meer negatieve dingen,maar ik denk dat daarvoor wel een oplossing komt door upc

over het algemeen ben ik wel tevreden over de mediabox alleen die kleine irritaties komen me nu soms de neusgaten uit ;D
 
Ik ben in ieder geval blij met de extra zenders, de dictatuur van de programmaraad is voorbij!
En het ziet er naar uit dat nog vele nieuwe zenders zullen komen, ik kijk er naar uit.

Ik wordt wel de kinderziektes af en toe beu. Het vastlopen bij het zappen of de radio functie is irri, en de geen signaal meldingen. Voor de rest zou ik graag willen dat zenders die niet in mijn pakket zitten ook niet voorbij komen bij het zappen, ik wordt gek van dat knipperende beeld!

Oh en die updates, moet dat af en toe nou net op een spannend moment van een film, of een voetbalwedstrijd? : >:(
 
fritske zei:
Ik heb de UPC mediabox nu enkele maanden in huis en ben zeer tevreden over de beeldkwaliteit, heb geen last van blokken of haperingen(in tegenstelling ot vele andere hier) geluid is ook goed en bediening is ook redelijk. Zender aanbod is goed te noemen(heb het extra channel pakket)

Dus over het algemeen zeer tevreden

Misschien goed te melden wat voor tv men heeft, een LCD of een oud beestje.

Over die verschillende meningen over beeldkwaliteit valt niet te twisten natuurlijk. Maar doet me altijd denken aan mijn bovenburen waar ik een keer geweest ben om te vragen of ze ook last hadden van sneeuw. Nee hoor, beeld is prima, maar kom maar even kijken zeiden ze. Dus loop naar de tv, en zie me toch een partij sneeuw en vertikale strepen, niet meer normaal. Ze vonden dit allemaal prima. Tja, de één is de ander niet...
 
Ik moet zeggen dat ik gewoon tevreden ben met zowel het aanbod als de kwaliteit. Maar aangezien het mode schijnt te zijn dat er ook iets negatiefs moet worden gezegd heb ik ook iets. Regelmatig gebeurt het dat ik bij het overschakelen naar een ander kanaal het blauwe scherm met de tekst signaal verlies krijg. Na enkele seconden is dit weg en dan krijg ik gewoon beeld. Hebben daar meerderen last van?
 
the-chief zei:
Ik ben in ieder geval blij met de extra zenders, de dictatuur van de programmaraad is voorbij!
En het ziet er naar uit dat nog vele nieuwe zenders zullen komen, ik kijk er naar uit.

Ik wordt wel de kinderziektes af en toe beu. Het vastlopen bij het zappen of de radio functie is irri, en de geen signaal meldingen. Voor de rest zou ik graag willen dat zenders die niet in mijn pakket zitten ook niet voorbij komen bij het zappen, ik wordt gek van dat knipperende beeld!

Oh en die updates, moet dat af en toe nou net op een spannend moment van een film, of een voetbalwedstrijd? : >:(

Die updates elke keer...slaat nergens op lijkt me! Je moet toch ongestoord kunnen kijken?

Vastlopen: hoort echt niet te gebeuren..gewoon slechte software....

Programmaraad? ..nee lekker..je zit nu vast aan UPC die bepaalt dat je extra betaald voor zenders die je....alsnog niet hebt of publieke zenders die ze in een pluspakket stoppen.
 
Terug
Bovenaan