[HELP] - Probleem met wifi-pictogram!

BlaiseDooley

Forum Gebruiker
Berichten
2
Hallo allemaal, Ik heb onlangs het KPN-netwerk geïnstalleerd. Maar sinds gisteren ondervind ik een probleem op mijn pc. Wanneer ik verbinding maak met wifi-internet, toont het internetpictogram een ethernet als alternatief voor wifi. Ik heb de verbinding verschillende keren verbroken en geprobeerd verbinding te maken, maar hetzelfde gebeurt. Heeft iemand dit probleem eerder tegengekomen? Stel alstublieft voor.
 
Volgens mij moet je gewoon je ethernetadapter uitschakelen. Instellingen --> Netwerk en Internet -->
adapteropties wijzigen --> rechtsklik op de Ethernet verbinding --> uitschakelen.
 
Een bedrade aansluiting krijgt meestal voorrang op de Wifi, haal dus de ethernet stekker eruit.
 
Een bedrade aansluiting krijgt meestal voorrang op de Wifi, haal dus de ethernet stekker eruit.
Er is geen ethernetstekker op mijn pc aangesloten. Maar ik heb het probleem opgelost door de oplossingen vanaf hier te volgen https://www.thewindowsclub.com/windows-showing-ethernet-icon-instead-of-wifi. De taken die ik heb uitgevoerd, zijn eerst de probleemoplosser voor netwerkadapters uitgevoerd en vervolgens de prioriteit van de netwerkadapter gewijzigd. Nadat ik de taken had uitgevoerd, startte ik mijn pc opnieuw op en het was een wonder! Het Wi-Fi-pictogram werd correct weergegeven.
 
Fijn te horen dat het is opgelost.

Maar ik vind het vreemd dat Windows dat pictogram aanpast naar netwerk i.p.v. Wi-Fi omdat je een andere internetprovider gebruikt. Zoiets heb ik zelf nog nooit meegemaakt.
Zoiets verwacht ik eerder bij gebruik van (Wi-Fi) optimizers
 
Fijn dat er een oplossing is maar eigenlijk is het een oplossing van niks, het is een standaard antwoord die niets verteld over een onderliggend probleem (ea. explorer icon cache, taskbar ref confusion), zo van "ik rij elke dag tegen een boom aan, dus halen we de boom weg".
 
Terug
Bovenaan