• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Help! Mijn download gaat omlaag als ik upload!

  • Onderwerp starter tflegend
  • Startdatum
T

tflegend

Ik hoop dat niet alleen de mensen met een oplossing hierheen komen maar juist de mensen met het probleem, ik zie dit namelijk vrij vaak opduiken.

Lees bijv. net over iemand die zijn upload bij een torrent op 60 zet en dan makkelijk 300-500kB/s krijgt, maar zodra het op 100-120 gaat dan schiet de download omlaag.. dit is heel begrijpelijk omdat:

Als je iets download dan stuurt je pc een pakketje met get bla bla, de server ontvangt dat en stuurt jou dan een gedeelte van hetgeen je wilt downloaden, dan is het weer jouw beurt om te zeggen pakket ontvangen! en dan komt het volgende stukje. Zo werkt het min of meer, en als je dan al 120kB/s aan het uploaden bent ergens dan gaat je download natuurlijk omlaag omdat je die pakketjes dan niet meer snel kan sturen.

De oplossing: Traffic Shaping, oftewel het ene type verkeer of programma voorrang geven in de 'traffic queue'.

Als je je traffic goed shaped dan zullen alle 'pakketje ontvangen kom maar met volgende!' dus voorrang krijgen. Ook kan je zo als je vollop aan het up en downloaden bent nogsteeds een strakke ping behouden voor het gamen. Of als je msn voorrang geeft kan je ookal upload je 120kB/s via bit torrent als je dan iemand bijv. een foto stuurt dan zal dat gewoon snel gaan en zal bit torrent upload gewoon even omlaag gaan.

Als je linux gebruikt, (echt gebruikt dus niet alleen even aan het spelen bent) dan zou het je niet veel problemen moeten opleveren om een beetje behoorlijk te traffic shapen, bedankt als je hier in deze thread bent gekomen om mij te helpen.

Als je windows gebruikt is er maar 1 programma dat ik je echt kan aanraden: cfosspeed, dit programma hoef je alleen te installeren en alles zal al goed gaan, maar mocht het nodig zijn dan kan je natuurlijk nogsteeds alles gewoon zelf instellen. Eventueel werkt cfosspeed ook heel goed samen met netlimiter, zo zal bijv. als je bij netlimiter de limit van een bepaald programma op 10kB/s zet en je upload naar iets of iemand in dat programma je download in dat programma ook zakken (niet altijd, ligt aan programma maar vaak wel) cfosspeed zal er dan voor zorgen dat zelfs dan je download niet ten onder gaat aan je upload.


ps. volgens mij telt de chello datameter upload niet.
 
alleen jammer dat dat progje van je shareware is en een 45 dagen proef periode
 
Dan koop je het toch als je zo braaf bent, pfff. Ik sta het hier niet te verkopen hoor (heb t zelf ook niet gekocht :)) En die 29 euro die het je anders zou kosten 'zijn het wel waard'.
 
In de meeste programmas kun je toch ook wel je downloads en uploads limiten, bv newsreader of torrent software.
Als je dan iets anders voorrang moet geven kun je het ook handmatig even veranderen en weer terugzetten.
Als goed alternatief voor mensen die geen geld uitgeven aan software :angel: ;)
 
LEES DAN WAT ER STAAT!!!! dit is geen netlimiter, dit is een traffic shaper!
 
cFosSpeed is a high-performance network driver for DSL modems and routers. Highlights of this program include Traffic Shaping, For DSL modems and routers, Fully compatible with conventional PPPoE drivers, Automatic router detection, Self-calibrating, Highly responsive when used with online games and Peer-to-Peer networks like eMule or Kazaa, and Freely configurable priority classes.

https://www.cfos.de/speed/index_e.htm


network driver ????

Sorry dit is voor adsl en isdn gebruikers
 
Uit de FAQ:
What is the difference between cFos and cFosSpeed?
cFos is a PPPoE driver that includes ISDN functionaltity by virtual COM Ports

cFosSpeed is an application for improvement and accelaration of your internet-connection by traffic shaping.
cFosSpeed is developed for those, who can‘t use cFos, cause they use i.e a router or an USB modem for DSL. Such devices usually can't use our PPPoE driver to get connected to the internet.

Misschien dat het toch toepasbaar is indien je thuis een router gebruikt ?
 
Ik heb chello kabel en bij mij werkt het perfect, zit nu 120kB/s te uppen en 480 te downen.

Gewoon trial downloaden en installeren zit geen rotzooi bij en je zal meteen zien dat het werkt, voor zowel de uploaders/downloaders onder ons als de pingfreaks. Met leuke PM krijg je mischien wel de 'echte versie' 8-)
 
Dankje, ik zal dit eens proberen daar ik regelmatig met netlimmeter handmatig zaken dien aan te passen wil ik nog wat download overhouden (via DC is dit proggie trouwens snel gevonden hoor).
 
Ik heb cfosspeed een paar dagen getest met online games . en volgens mij werkt het wel .Mijn ping is iets verbeterd en
ik heb minder last van lag op sommige servers :)
 
Terug
Bovenaan