• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

help me aub

  • Onderwerp starter idontknow
  • Startdatum
I

idontknow

Hallo iedereen. Ik heb een gewone pc met chello, en een laptop met een dynalink ethernetkaart erin, hoe kan ik instellen dat mijn laptop ook chello kan draaien, en hoe stel ik mijn mac-adres in?

Oja, als je een nieuwe pc koopt want moet je dan doen, je netwerkkaart terugzetten in je nieuwe pc? werkt dat?

Groetjes

Bas :][
 
Hoi Bas,

een netwerkkaart een ander MAC-Adres toewijzen is "bijna" onmogelijk, wat wel een oplossing is, is dat je een simpele 4 poorts router koopt. bij een router kun je namelijk het MAC-adres wel veranderen (klonen). hoe je dit precies moet doen is per router verschillend, dit staat wel in de gebruiksaanwijzing. erg ingewikkeld is het niet. koop geen hub, want daar kun je het mac adres niet van klonen. een andere oplossing is ook een 2e netwerkkaart in je PC en dan plaats je een brug (softwarematig natuurlijk) tussen die 2 netwerkkaarten. (erg eenvoudig met windows xp) zo kun je op je laptop, via je PC internetten. Een nadeel is alleen dat je PC aan moet staan.

groetjes,

een >:D chello monteur!
 
Een andres MAC adres toewijsen is in windows bijna niet mogelijk. Andere OSsen kunnen het allemaal...
 
In Windows XP is het prima mogelijk:
Mits je NIC het ondersteund.
macadreschange.JPG
 
MAC addressen zijn uniek en worden ook wel BIA genoemd. Burned In Addres. Het is een 48 Bit (6 Bytes) address waarvan de eerste 3 Bytes de fabrikant aangeven en de laatste 3 Bytes het uniek address zijn.

Aanpassen werkt alleen als zowel de kaart als de driver dit ondersteunen.

Volgens mijn weten is er behalve bij SUN en MAC systemen en enkele oude (NE2000) kaarten die de mogelijkheid boden om de UAA (Universal Administered Address) dynamisch aan te passen en een LAA (Locally Administered Address) te gebruiken maar 1 kaart die dit kan en er zelfs mee adverteerd. Dat is de Speeddemon 330 (www.sd330.com)

Dit is overigens niet aan te bevelen aangezien je nooit zeker bent dat het een Uniek nummer is die je heb verzonnen. Vroeger was het nog acceptabel aangezien er nog weinig communicatie bestond tussen de locale netwerken onderling.

Uiteraard zal na aanpassing onder windows de Netwerkverbinding niet meer aanwezig zijn. Indien je het wel aan het werk krijgt ben ik heel benieuwd met welke andere kaart dat is gelukt.

Wel is het eenvoudig om een MAC address te spoofen maar dat is weer een ander verhaal.
 
Terug
Bovenaan