• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

HELP ik word ge ip flood.

Status
Niet open voor verdere reacties.
P

perzwer

Hallo,

Doordat ik met bepaalde mensen op van een computer spel op team speak heb gezeten. Hebben dezen mijn ip adres bemachtigd. Nu gebruiken zij dit door mij te zoals ze noemen te "flooden" woordoor zij op elk moment wanneer zij willen mijn modem kunnen flooden waardoor mijn internet gigantisch traag wordt/ er even af gaat. Ze doen dit waarschijnlijk met behulp van een website.

Ik kan dus eigelijk niks meer in dit spel. Ik heb een Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway modem. Ik heb dus geen router. Ik heb al meerdere keren met Ziggo gebeld maar ik krijg telkens weer wat anders te horen van hen. Dat mijn ip elke week veranderd word. Of dat het elke maand veranderd word. Of dat het helemaal niet veranderd word. In ieder geval word ik er niet veel wijzer van. Het is nu in ieder geval de laatste paar weken niet veranderd. En persoonlijk lijkt mij dit ook erg raar want volgens mij word je ip lease contract gewoon automatisch verlengt?

Heeft iemand van jullie ook een tip voor mij? Hoe ik dit evt zou kunnen blokkeren? Of het liefst nog hoe ik misschien een nieuw ip kan bemachtigen?

Alvast bedankt!
Pier
 
In de router kun je bij firewall / spi firewall IP flood detection aanzetten.
 
Ja dit heb ik altijd al aan staan maar dat helpt niet. Bovendien word mijn internet dan gigantisch traag ;/
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Tja, je kunt eens proberen een software firewall te installeren, zoals comodo firewall (free). Die heeft flood detect opties.
 
Maar als mijn modem ge flood word, hoe kan software op mijn computer dat dan verhelpen? Is het dan niet zo dat de flood eerst gewoon bij de modem aan komt en die dus al offline is en er niks doorkomt naar de computer?
 
Een IP flood maakt connectie met een programma op je PC, bv teamspeak.
Dat programma probeert dan de connectie te maken, maar krijg een bogus IP adres mee dat geen antwoord geeft waardoor de verbinding open blijft tot hij time-outed.
Als je dat programma uitschakelt, is het al gedaan met de IP flood.
Of een firewall die dat detecteert en de verbinding verbreekt.
 
Deze firewall helpt niet. Ze hebben mij zaterdag avond zo hard geflood dat mijn internet er de hele avond af lag.

Weet iemand hoe ik een nieuw ip adres kan krijgen? Als ik een nieuw modem koop bv, helpt dat?
 
Je kunt het IP adres niet veranderen. Een eigen modem kopen mag ook niet, want de modems zijn van Ziggo. Bovendien kan het dan zomaar zijn dat je telefonie niet meer werkt. Je kunt een verzoek aan de helpdesk of webcare doen.
 
Hoe weet je zo zeker dat je wordt geflood?

Zoals Mesa al zei.. die IP flood maakt verbinding met een programma op je pc.. Dus zolang dat programma niet draait geen probleem.

Maar merk je zelf ook verschil.. bijv als jij savonds niet op teamspeak/msn/Skype enzo gaat zodat ze niet weten dat je online bent blijft dan wel alles stabiel?

spi firewall IP flood detection uitzetten op de modem firewall..
En dan softwarematige firewall installeren.. kijken of je dan meldingen krijgt in de firewall van de flood detection..

En heb je achter het ziggo modem ook nog een router hangen?
Als je telefonie hebt van Ziggo.. heb je nog wel telefoonverbinding op moment dat je geen internet hebt?

Want je klachten kunnen ook verklaarbaar zijn door een slecht werkende router en/of modem.

Nieuw IP tip.. Haal savonds het stroom eraf.. En de volgende ochtend even de modem resetten en terug op stroom..
Dan wil je nog weleens een nieuw IP krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan