Heeft iemand ervaring met KPN Glasvezel

Sinds een aantal weken zijn er werklui bezig met oranje hesjes die het glasvezelnetwerk aan het aanleggen zijn bij mij in de buurt. Op kpnnetwerk zie ik dat er glasvezel komt, nu heb ik via een internet vergelijksite de postcode check uitgevoerd:


Hier staat dat ik een glasvezelabonnement kan afsluiten. Ga ik vervolgens naar de website van kpn en dan lukt het me niet om glasvezel internet af te sluiten. Weet iemand hoe dit kan? Waarom heb ik nog geen glasvezel, er liggen al wel koperen draden bij mijn deur…
Grt
 
Glasvezel gaat niet via koperdraadjes maar glasvezels, maar dat terzijde.
Als de glasvezelkabel nog bij de deur ligt, maar niet binnen is aangesloten op een aansluitdoos heb je nog geen glasvezelaansluiting en kan je ook geen abonnement afsluiten.
Meestal word het pas mogelijk een abonnement af te sluiten als in de hele wijk waarin jij woont klaar is, dus overal de glasvezelaansluiting al binnen zit.

Informatie op een site die abonnementen van diverse providers aanbied is niet altijd up-to-date / nauwkeurig.
 
Ja inderdaad. Het moet eerst in je huis zitten. Dan duurt het een tijdje voor je er gebruik van kan maken. Ik weet niet meer hoelang dat duurde maar ik dacht een paar weken. En glasvezel is geen koperdraad maar glasvezel. Weet je zeker dat je koperdraad hebt gezien.
 
Begin deze week is het XS4all glasvezel pakket bij mij geïnstalleerd. Tot nu toe dik tevreden. Beeldkwaliteit is niet slechter dan UPC/Ziggo. Sommige zelfs -visueel- beter (NPO, RTL en SBS).
Wat belangrijker is; zeer stabiel internet. Geen kortdurende uitval, zoals ik dat bij UPC gewend was. Up- en download benaderen de contractsnelheid.
Zeer lage lag (ongeveer 5 ms).
Prima begeleiding door installateur van Guidion.

En de Fritzbox 7490 is een openbaring qua instellingen. En het leuke is; voor o.a. DECT telefonie fungeert de box als basisstation. Dus geen kabels trekken.
Ik heb wel eens gehoord dat bij het trekken van utp kabels de coax kabel als trekkabel wordt gebruikt. Dus na afoop zijn je coax kabels verdwenen en kun je niet meer eenvoudig terug naar je coax provider. Hoe is dat bij jou gegaan?
 
@CaptainHook
Bedankt voor de uitvoerige en heldere reactie. Mijn buren zijn tevreden over KPN. Beeldkwaliteit is niet veel slechter dan UPC/Ziggo. Volgens de buren is het internet stabiel.

Even over de Experiabox; ik hoef deze dus niet dichtbij het glasvezelmodem aan te sluiten, maar....als ik m in de kamer wil hebben zou dan de MOKA16 van Hirschmann een optie zijn? De glasvezelmodem zit in de meterkast en de aansluiting van de kabel ook.
Waarom zou je eigenlijk op KPN willen overstappen?
 
De prijs.....ik vind kpn glas perfect. Ik heb het nu een jaar en het werkt vlekkeloos. En iets goedkoper dan ziggo.
 
Mijn zoon heeft nu een jaar KPN glasvezel, eerste jaar was 50% korting op het maandbedrag.
En het werkt gewoon goed.
OK, InternetOnly dus geen ervaring met TV of telefoon.
Maar geen gekke dingen meegemaakt in dat jaar dus hij blijft ook nu het normale tarief gaat gelden.
 
Tsja Ziggo heeft ook hele mooie aanbiedingen. Ja kan internet only nemen of met Ziggo go. Dan heb je het coax tv gedeelte erbij en je kan dan_ mocht je willen_ opnemen en ook je eigen apparatuur inzetten. In het FTC gedeelte zitten voldoende HD zenders in zeer goede kwaliteit. Tsja de commerciëlen die kon je in feite ook links laten liggen met hun bagger wat ze uitzenden. Bagger in SD kwaliteit mbt het FTC pakket is prima..
Beeld over de coax is zeer goed.
Veel mensen hebben ook nog het tv gedeelte van Ziggo erbij terwijl ze wellicht met een aanbieding ergens internet via glasvezel afnemen.
Maar uiteraard kan het goed zijn dat mensen het heel anders zien dan ik maar dit is mijn mening hierover. Ziggo internet qua snelheden vind ik ook voldoende.
 
Terug
Bovenaan