• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

heeft een versterker in dit geval zin??

fry

Forum Gebruiker
Berichten
378
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Just curious:


Ik heb op mijn arris (extreme+freetime) een download-level van -10 dBmV, een upstream van 50 dBmV en een snr van 34db.

Op zich heb ik nooit problemen met uitvallers, wel is mij downlod/upload snelheid meestal slechts redelijk ipv goed/uitstekend. Volgens mij is vooral mijn downloadlevel van -10 dBmV aan de zwakke kant. Heeft het in dit geval zin om een versterker te plaatsen met als logica: betere dBmV=betere verbinding=betere snelheid?? Of gaat dit niet op?
 
Ik heb zelf ook een tijdlang een downstream powerlevel van -10 dBmV gehad. In de loop van een paar jaar is dit omhoog gegaan naar -1 dBmV
Ik heb niets gemerkt van een snelheidsverbetering.

-10 dBmV is inderdaad wel behoorlijk laag. Je upload is wel heel netjes met 50 dBmV
Is je analoge en evt. digitale tv beeld wel goed?

Als het zeker is dat bij jou de bekabeling in orde is, zou ik het wel bij upc melden.
Ik weet niet of ze er iets mee doen, maar je staat sterker als het nog iets zakt en je uitvallen gaat krijgen.
 
bij mij staat min download op 0 dBmV en upload op 40 dBmV en perfecte verbinding
het een payserver van 10mbit en trekt em netjes binnen
 
lol mijn downstreamlevel staat op -13 dBmV. Maar heb echter gewoon bij classic altijd 960 kb/s, wat dus wel goed zit.
 
Bedenk wel dat het downloadniveau alleen niet alles zegt. Neem het altijd in combinatie met de signaal-ruis verhouding. Illustratief is b.v. dat ik doorgaans een download level heb van -3 à -4 dBmV met een SNR van rond 34 dB. Een dijk van een signaal dus. Bijna nooit problemen. Van de ene dag op de andere had ik onlangs plotseling een signaal van ruim +5dBmV. Een pracht signaal zou men zeggen, maar wel met zeer frequent uitvallen van de verbinding. De SNR bleek nl. nog maar zo'n 25 dB. Dat was dan ook gelijk de oorzaak van dat hoge positieve downloadniveau, volkomen verminkt door ruis dus, netjes meegemeten in positieve richting, en daardoor een nogal vertekend beeld. Pas als de ruis verwaarloosbaar is, geeft die meting een enigszins betrouwbare waarde, en dat is bij een SNR van ruim boven 30dB.
 
thanx voor de antwoorden. Aangezien ik dus geen d/l problemen heb op dit moment met deze waardes laat ik het maar hierbij voordat ik met versterkers ga prutsen. Maar misschien wel goed om een snapshot te maken voor evt later 'bewijs' voor UPC ;-)!
 
Terug
Bovenaan