Heeft de sitecom DC-202 een maximaal aantal verbindingen?

C

Casanova

Ik heb een vraagje:

Als ik niets doe met mijn verbinding krijg ik de normale snelheden uit speedtest,
download meestal rond de 500kB/s en upload rond de 100kB/s.

Als ik vervolgens ga downloaden met bittorrent is mijn totale snelheid van de torrents 90kB/s down en 30 kB/s up. Als ik dan speedtest draai krijg ik nog maar 70 kB/s down en 30 kB/s up.

Waar is de rest van mijn bandbreedte gebleven? ???

Ik dacht zelf dat mijn router misschien een maximaal aantal connecties kan hebben tegelijk. Vaak als ik met bittorent bezig ben en daarnaast ook met winmx ga downloaden, slipt mijn verbinding helemaal dicht.

Ik heb op op sitecom.com gezocht maar kan niets hierover vinden.
 
Ieder p2p programma maakt veel verbindingen (connections) naar veel verschillende servers.
Dit aantal neemt toe als je het aantal up en download connections hoog  instelt, of zelfs meerdere p2p programma's draait.
Voor iedere connectie moet je router werk verrichten en net als iedere andere computer wordt hij trager bij toenemende belasting, tot aan het punt dat hij het gewoon niet meer aankan.
Waar deze grens ligt weet ik niet.

Dit verklaart ook het probleem van die snelheid. Als je via torrent bv 10 aktieve (up & download) connecties hebt, dan heb je daarnaast heel veel open connecties, waarover geen dataverkeer gaat, maar waar de router en je computer wel rekentijd aan moeten besteden. Deze tijd kunnen ze dus niet besteden aan verbindingen waar je iets aan hebt.
Veel connecties toestaan of 2 programma's draaien geeft dus vaak een lagere totale snelheid als minder connecties.
Je moet gewoon met experimenteren uitzoeken welke instellingen bij jou het beste werken.

In mijn Sitecom dc202 v1 kan ik op http://192.168.0.1/techsupp.htm het een en ander instellen ivm "half open connctions" onder "firewall". In het help gedeelte staat een uitleg.
Ik weet niet of jij die pagina ook hebt, want ik weet niet welke versie van de 202 jij hebt.
 
bedankt voor je input.

Ik heb de pagina ook en ben nu aan het expirimenteren met de instellingen.
Zal laten weten of het resultaat heeft.
 
Ik was niet tevreden over het limiteren van het maximaal aantal verbindingen, want dit ging ten koste van mijn download snelheid.

Als oplossing heb ik een sweex routertje aangeschaft a 25 euro. Probleem opgelost. Als ik honderden verbindingen heb en ik download met 350 kb/s, kan ik nog steeds de andere 150 kb gebruiken. Zelfde met uploaden.
 
Terug
Bovenaan