HDMI Switch

Bevach

Forum Gebruiker
Berichten
4
Al jaren gebruik ik een HDMI Switch. Sinds een paar weken, waarschijnlijk sinds laatste update had ik plots een heel slecht beeld. Er zat een soort sneeuw in.
Ik heb toen een nieuwe Switch aangeschaft van Marmitek van 2.0. van € 80,00
Het beeld was wel beter. Maar toch minder scherp. Vooral als ik de TV Gids had opstaan. Letters waren onscherp en dubbel. Als ik de tv rechtstreeks aansloot was het zoals het hoort. Ik gebruikte altijd een Switch tot volle tevredenheid. Mijn Pioneer Plasma alleen met bv films en op een Kleine TV bv het Nieuws enz. Plots kan dat niet meer.
Bijzonder irritant.

Begrijp inmiddels dat dit met het 4K heeft te maken wat ik dus niet heb omdat ik zeer tevreden ben met mijn Pionneer TV.
Is er een oplossing voor en dan zodanig dat ik over een poos weer geen andere Switch hoeft te kopen? Kun je nog wel een Switch in combinatie met de Next gebruiken?
ik zal toch niet de enige zijn die zo tv kijk? Ik snap dat Ziggo voor elke tv het liefst een decoder gebruik ziet worden.

Ik weet dat Allekabels opgeeft dat het bij ziggo niet werkt. Echter tot de laatste update heeft deze bij alle vorige decoders zonder problemen gewerkt. Het was overigens een 1-4 Switch waar drie tv’s op aangesloten waren.
 
Laatst bewerkt:
vaak vind de hdmi beveiliging dat niet fijn , en krijg je toch vreemde problemen ook met hdmi switch meegemaakt
 
Volgens allekabels heet de Horizonbox HDMI beveiliging, zou me niet verbazen als de Next deze ook heeft:

" Opgelet voor Ziggo klanten:
Het signaal van een Ziggo Horizon Box kan niet worden gesplitst door een hardware beveiliging door de fabrikant van deze settopbox.
"

Grote vraag is of dit dan wel goed gaat met AV-receivers met meerdere HDMI uitgangen.
 
Je zou er bijna een versterker voor bestellen om het te testen :)
Valt wel op dat versterkers met meerdere HDMI outputs vaak geen DAB ontvanger hebben.

Oude meuk in een nieuw jasje?

Jeukt wel om dit even te proberen. Iemand een tip voor zo'n versterker (DAB radio + Tulp stekkers naar speakers zijn een pre).

Edit:
Heb op de zolderkamer een versterker setup. En in de woonkamer een soundbar aan de TV hangen, zou deze willen vervangen door een AV-versterker met goede speakers. Testmateriaal is dus geen weggegooid geld :)

Nieuwe gaat dan naar de zolderkamer, ook wel fijn om de playstation op een monitor te kunnen afspelen.
Bijkomend voordeel is dat we dan eindelijk van het lipsync probleem in de woonkamer zijn verlost.

Kortom, tips voor een goede AV-receiver met meerdere HDMI outputs zijn welkom.
 
Laatst bewerkt:
De enige HDMI splitters die geen problemen geven zijn bijv. de HDFury Vertex. De rest is gokken of bagger, meestal splitten ze wel maar schakelen dan terug naar SD als je daadwerkelijk meerdere schermen aansluit. Ook receivers met meerdere hdmi uitgangen doen dit en geven door de hdcp beveiliging dergelijke problemen. De HDFury producten werken gegarandeerd, maar wel tegen een flinke prijs. Kun je beter bij Ziggo een 2e next aanvragen...

 
@jowi wat ik lees is het meer converter
Schermafdruk 2020-04-19 08.48.25.png
 
Hij kan goed up- maar ook downscalen als je bijv. 4K als input hebt en je 1080P naar je 1080p pioneer plasma wilt sturen. Het is naast spitter ook een matrix, dus je kunt ook 2 inputs naar 2 outputs sturen. Ik gebruikte hem als splitter om het 4K signaal vanaf mijn Arcam receiver te splitten naar een 4K beamer en gedownscaled naar mijn Pioneer Kuro plasma (En de dure Arcam receiver had dus 2 HDMI outputs, maar dat werkt dus allemaal niet goed met HDCP zodra je daadwerkelijk 2 schermen aansluit met verschillende resoluties) Het ding is ook helemaal in te stellen maar in de basis is het gewoon een luxe HDMI splitter die HDCP (beveiliging) omzeilt. Duur kastje maar echt super.
 
Laatst bewerkt:
Hallo allemaal, nieuw hier!
Al maandenlang gebruikte ik een actieve splitter die het signaal van de Next splitte naar de HDMI ingang van mijn tv en naar de HDMI ingang van mijn projector.
Werkte perfect. Tot gisteravond. Ineens kreeg ik het signaal alleen nog maar naar m’n projector, nadat ik de HDMI kabel uit de tv haalde. Betekent dit dat die splitter ineens niet meer werkt? Dat ik voortaan weer handmatig de kabels moet wisselen tussen tv en projector. Zo jammer, dit.....
 
Terug
Bovenaan