HD zenders

Gertjan2

Forum Gebruiker
Berichten
663
Internet
  1. KPN
Digitale TV
  1. KPN
Ik stoor mij eraan dat Ziggo al geruime tijd geen zenders meer heeft opgewaardeerd naar HD. HD is nu toch wel de standaard. Er zijn diverse zenders waar ik regelmatig naar kijk die nog niet in HD doorgeven worden zoals bijvoorbeeld de nieuwszenders, CI Network, Discovery World, WDR. Waarom worden deze zenders niet in HD doorgegeven?
 
Ik hoop dat ze dat gaan doen als in heel Nederland het analoge TV signaal is uitgeschakeld en ze meer ruimte op de kabel hebben.
 
Mee eens. En gezien er een hoop kanalen zijn verdwenen zou er ook nu al genoeg ruimte moeten zijn. Anderhalf jaar geleden hadden we tijdens de Olympische Spelen ook nog eens 3 extra Eurosport kanalen met hoge bitrate. Sindsdien (die ook tijdens de OS beschikbaar waren) zijn ook nog eens een hoop kanalen verdwenen. Deze kanalen waren tegelijk beschikbaar begin 2018:

Eurosport 3 HD
Eurosport 4 HD
Eurosport 5 HD
Motorsports.tv HD
Travel Channel HD
Food Network HD
Fine Living HD
AMC HD
Disney XD
Disney Jr
Comedy Central Family

Sinds deze kanalen zijn verdwenen is er één kanaal bijgekomen, Love Nature HD en zijn er een klein aantal kanalen geüpgrade naar HD, maar vaak low bitrate HD. Er zou dus voldoende ruimte moeten zijn.
 
Het lijkt me inderdaad meer een centenkwestie dan ruimtegebrek :-X
 
Ook geeft Ziggo paar maanden geleden vermeld dat er snel meer HD zenders bij zou komen... niets van gemerkt.
Sterker nog, zelfs T-Mobile heeft Ziggo ingehaald...
 
Idd is alweer tijdje stil kwa upgrades hd zenders of zelfs uhd zenders, maar wat ik heb gehoord willen ze met upgrade zenders wachten totdat alle regio's geen analoge tv meer hebben om zo 2 deling tegentegaan, want niet eerlijk als een regio al meer hd zenders heeft dan regio's waar nog analoog aktief is.
 
Ook waar nog analoog is, is er ruimte genoeg. Er zijn een aantal HD zenders verdwenen waarvoor niets in de plaats is gekomen.
 
Dat er ruimte is weet ik ook wel, maar ziggo niet of zo :P, want ook ineens sbs9 is aan de knijp gegaan waar die voorheen zelfde als sbs6/net5/veronica zat is die nu ook maar gemiddeld 8mbit/s gegaan.

Best apart dat ziggo alsgoed nog zenders zit teknijpen, immers genoeg ruimte over.
 
Best apart dat Ziggo alsnog zenders zit te knijpen, er is immers genoeg ruimte over.

En dan gooien ze straks de bitrate weer omhoog naar de oude waarden (die we dus al hadden voor het terugschroeven) en wat zal iedereen blij zijn met dat betere beeld. Sigaar uit eigen... en ja, allemaal mogelijk door afschakelen analoog :brullen:
 
Terug
Bovenaan