HbbTV brengt Ultra HD in de huiskamer

Status
Niet open voor verdere reacties.

LoveByte

Forum Gebruiker
Berichten
650
Internet
  1. Odido
Digitale TV
  1. Ziggo
Nieuwe verbeteringen aan de HbbTV-technologie zorgen ervoor dat zenders in de toekomst non-lineair Ultra HD met een goede beeldkwaliteit in de huiskamer kunnen brengen.
Zenders ontwijken hierbij onder meer bandbreedteproblematiek bij aanbieders.
De afgelopen maanden werden tijdens het TV-Ring project van de European Broadcast Union (EBU) enkele nieuwe technische mogelijkheden gepresenteerd, waaronder het leveren van content met hogere bandbreedte – en dus betere beeldkwaliteit – via HbbTV.
Hieronder was ook een project Ultra HD.
Dit werd geleverd in de beeldresolutie van 3840 x 2160 pixels in de H.265 compressietechniek met een bandbreedte van 15Mbit/s.
Ook de NPO is deelnemer aan het TV-Ring project en test hiervoor uitgesteld kijken in betere beeldkwaliteit en tweede scherm-diensten bij tv-programma’s.
Bron Totaal TV: https://www.totaaltv.nl/nieuws/19700/hbbtv-brengt-ultra-hd-in-de-huiskamer.html
 
Re:

Er zijn nog niet eens uitzendingen in dat formaat. Hoe willen ze het dan uitgesteld aanbieden?
 
Netflix geeft al een aantal series door in 4K.

Videoland heeft de eerste Nederlands serie ( zwarte Tulp) in 4K beschikbaar via hun applicatie op een 4K TV, dus content is er wel.
 
ik vermoed dat de meeste mensen hun smarttv via wifi op het internet hebben.
om dan bij netflix of videoland 4k films te streamen kom je denk ik al gauw in de problemen met je internetsnelheid, of hebben anderen hier wel goeie ervaringen mee?
 
Ik heb behalve mijn tablet en smartphone alles bedraad aangesloten in huis.

Werkt perfect hoor 4k.
 
ik vermoed dat de meeste mensen hun smarttv via wifi op het internet hebben.
om dan bij netflix of videoland 4k films te streamen kom je denk ik al gauw in de problemen met je internetsnelheid, of hebben anderen hier wel goeie ervaringen mee?

Om 4K te streamen heb je minimaal 15 Mbps nodig. Het liefst 25 Mbps. De meeste goede routers halen met gemak meervoud ervan. Maar praktijkervaring heb ik niet. Ik ben niet eens van plan komende 5-6 jaar een 4K tv kopen... maar dat is een andere discussie.

Ik heb behalve mijn tablet en smartphone alles bedraad aangesloten in huis.

Werkt perfect hoor 4k.

Ik geloof ook zonder meer dat bedraad alles perfect werkt. De vraag was juist of het draadloos werkt. Ik verwacht wel dat met de juiste snelheid van internetverbinding en goede router geen probleem zou moeten zijn.
 
Van de Netflix help pagina, per ingestelde streaming kwaliteit:

Laag (0,3 GB per uur)
Gemiddeld (SD: 0,7 GB per uur)
Hoog (beste videokwaliteit, tot 3 GB per uur voor HD, 7 GB per uur voor Ultra HD)

Ruw berekend is een UHD stream net geen 2MB per seconde (7GB is ongeveer 117MB per minuut is 1,95MB per seconde). 25Mbit zou dan voldoende moeten zijn. Dus met de 40/4 basis van Ziggo te doen.

De UHD content van Netflix draait bij mij probleemloos, zowel draadloos als bedraad. :thumb up:
 
UHD prima te streamen, en uitmuntende beelden

ik kijk ook regelmatig netflix, daar ik een 4K tv heb, bevalt me dat prima, eigenlijk zijn alle nieuwe series die Netflix zelf (mede) produceert standaard in 4k opgenomen, ik benut zo al ruim de extra beeldscherpte en beeldkwaliteit die Netflix via streamen biedt. en lloopt via mijn 30 internet verbindingen van Online, welke dus ook genoeg stream snelheid bied.
Voordeel is dat ik geen huisgenoten heb die dan bijvoorbeeld tegelijk van deze verbinding gebruik maken.

ook kijk ik af en toe al de HbbTv mogelijkheden via de Duitse zender Anixe HD, welke je via de 19,2 oost kunt ontvangen, ook prima ervaringen mee.

Goed dat de NOB met deze nieuwe ontwikkelingen meedoet.
Heb me ook aangemeld voor deze testuitzendingen, maar tja m`n tv werkte niet aan deze testcombinatie mee, jammer, verder alleen maar positieve ervaringen met de 4K tv, denk er serieus over om de 65 inch in te ruilen tegen de 78 inch versie van samsung...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan