Harman Kardon bds 270

Joaquina

Forum Gebruiker
Berichten
4
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Goedenavond,

Ik ben sinds 2016 woonachtig in voormalig UPC gebied. Ik heb een Harman Kardon bds 270 staan en tot voor kort luisterde ik daarop prima naar de radio via de eigen FM antenne van de Harman. Sinds een tijd stoort de ontvangst van bijv. Sublime FM en moet ik de antenne hoog tegen de muur plakken wil ik nog wat ontvangen. Via de radiouitgang van de vernieuwde splitter op de wandcontact doos heb ik een nieuwe coax kabel van Ziggo aangesloten op de FM antenne van de Harman. Geen ontvangst.

Nu spreek ik net iemand van Ziggo die me vertelt dat zij sinds 2018 alleen nog een digitaal radiosignaal uitzenden. Maar ik neem toch aan dat mijn dure Harman Kardon set toch wel een digitaal radiosignaal kan ontvangen??? Ik kan dat nergens in de gebruiksaanwijzing van de Harman set terugvinden. De set is 5 jaar oud. Dus als ik een goede radio ontvangst wil hebben dan moet ik daarbij mijn TV aanzetten. Via het arc channel heb ik de Harman met een HDMI kabel aangesloten op mijn TV en dat werkt prima.

Weet iemand of de Harman Kardon bds 270 uitsluitend analoge radio kan ontvangen en zo ja is daar wat aan te doen? Kan ik de Harman niet verbinden met mijn modem om een update daarvoor binnen te halen? Ik zou sowieso de set graag verbinden met mijn modem om ook software updates binnen te halen. Weet iemand of dit kan en hoe dit werkt?

Bij voorbaat dank!

Joaquina
 
Analoog met een eigen FM antenne lekker ouderwets weer :wink:

Ik heb mijn Nad set weggedaan. Radio luisteren kan nu via de Next of de horizonbox (de andere boxen ken ik niet maar zullen ook wel dezelfde optie hebben)

Ik luister nu via tunneln of Juke of de Next. Digitaal welliswaar maar wel meer opties.
 
Ik kan dit volledig bevestigen, niks verdwenen analoog signaal. Komt nog altijd zoals we zijn gewend prima door! Wat was dat in vredesnaam voor iemand bij Ziggo? Was dit echt een helpdeskmedewerker of was het iemand van b.v. de portiersloge? Iemand die in de verte een klok had horen luiden vermoed ik.
 
Beste mensen, dank voor de reacties. De helpdesk van Ziggo vertelde me toch echt dat zij regio voor regio stoppen met het uitzenden van het analoge radiosignaal via de kabel en dat Haarlem al geen analoge radio meer kan ontvangen. Bedankt voor de info betreffende het opnieuw instellen van de zenders. Ik had Sublime FM bijv. op 90.7 fm. en ga zeker ook de andere frequentie(s) proberen gewoon weer via de coaxkabel vanaf de splitter en in de radio antenne ingang van de Harman.

Niet iedere medewerker op de helpdesk is even goed onderlegd inderdaad. Ik kom uit Ziggo gebied en had daar twee Humax 5200 hd recorders draaien en die werken in fUPC gebied niet. Niks technisch, Ziggo activeert gewoon de smartcards niet en dan houdt alles op. Maar mijn Humaxen draaien hier prima, weliswaar ontvang ik alleen ongecodeerde FTA zenders, maar daar heb ik genoeg aan. Tot mijn Humaxen ‘overlijden’ vind ik het wel best zo.

Groet Joaquina
 
Beste mensen, dank voor de reacties. De helpdesk van Ziggo vertelde me toch echt dat zij regio voor regio stoppen met het uitzenden van het analoge radiosignaal via de kabel en dat Haarlem al geen analoge radio meer kan ontvangen.

Groet Joaquina
Ik vermoed dat die persoon in de war is met de analoge TV. Die is op dit moment bezig met het regio voor regio stoppen. Misschien zelf geen abonnee, waardoor hij/zij het niet zo precies wist.
 
Luisteren (via je isp, zeg KPN of ziggo) digitaal kan via de box, maar zeker ook via je Tv (ok bij kpn kan dat via Tv niet, daar moet het via die vermaledijde box).Je hebt ook digitaal DAB+ (das wat anders, zie wiki)kan met een tuner, en gaat vziw alleen via de ether, niet via de kabel. Je Harman zou wel ns DAB+ kunnen hebben, zeker is dat niet, zeker niet als je het niet vindt in de handleiding, wat wel zeker is, is dat je Harman niks kan met het digitaal signaal voor geluid van Ziggo.
 
Je leest wel op meerdere sites dat ze analoge radio uiterlijk per 1-1-2021 toch écht gaan uitschakelen. Ook schijnt analoog via de ether eind 2023 te stoppen. Dus nog max 1 jaar analoog via de kabel vrees ik.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan