Harde schijf niet herkend na reboot

Status
Niet open voor verdere reacties.

Lynn

Forum Gebruiker
Berichten
1
Hallo allemaal,

Ik heb onlangs een WD Elements (500 GB) besteld voor onze Humax 5300c. Alles werkte probleemloos, formatteren en daarna opnemen was geen enkel probleem. Echter, nadat de tuner opnieuw hadden opgestart werd de schijf in het geheel niet meer herkend. Ook kon ik zien dat de schijf niet aan het schrijven was. Verder kon ik niet meer via menu de gegevensopslag wijzigen. Kortom: de schijf was in het geheel niet meer zichtbaar. Wanneer de tuner echter aan is en daarna de schijf wordt aangesloten, dan wordt hij prompt weer herkend. Erg lastig, want ik heb geen zin om elke keer apart de schijf aan te sluiten nadat de tuner aan is.

Een ander probleem dat we sinds de harde schijf hebben is dat de tuner soms helemaal niet meer aan wil (niet via de afstandsbediening en ook niet via de knop op de tuner zelf), ook niet als de harde schijf niet is aangesloten. Dit wil pas weer nadat de stekker is losgekoppeld. Erg vervelend allemaal.

De vraag is nu wat ik moet doen. Mij lijkt dat het probleem niet ligt bij de harde schijf (die ik overigens nog terug kan sturen mocht dat nodig zijn), maar ik hoor toch graag hoe jullie erover denken en wat ik hieraan kan doen.
 

dejury

Forum Gebruiker
Berichten
1
Ik heb hetzelfde probleem, gisteren bij de MediaMarkt een externe USB (3) HDD van 500GB gekocht. Ook van het merk WD.

In eerste instantie via de Humax geformateerd, en ingesteld als opnameappaat. Zonder enig probleem. Na reboot werd de HDD helemaal niet meer herkend, lampje van de HDD brand wel.
In eerste instantie hielp het opnieuw aansluiten idd, maar nu lijkt hij hem ook dan niet meer te herkennen.

Iemand enig idee?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan