Harddisk Cisco 8485 zojuist vervangen met succes

X

Xander

Beste mede Ziggo-ers. Van de week ook overgestapt op een Cisco 8485 HDTV decoder/recorder. En zoals vele anderen op dit forum had ook ik last van die verschrikkelijk harde piep welke de disk produceerde.

Na even struinen op dit forum zag ik dat half Nederland dit probleem ook heeft maar dat er niemand, ook Ziggo niet, een goeie oplossing had. Toen maar besloten de stoute schoenen aan te trekken en de harddisk te vervangen. En, het is gelukt. :oyeah:

Hieronder een korte beschrijving zoals ik dit gedaan heb, voor degene die dit graag willen weten.

Als eerste heb ik de decoder uitgezet middels de aan/uit knop aan de linkerachterkant. Vervolgens alle kabels afgekoppeld om de Cisco open te kunnen maken. Hier stuitte ik direct op het probleem qua schroeven; geen kruiskop, niet plat maar ook geen torx. Het is een soort van torx maar met een punt erin zodat je torx schroevedraaier er niet in gaat. Maar na wat prutsen met een punttangetje en een klein schroevedraaiertje kwamen de 4 schroeven (2 aan de bovenkant en 1 aan iedere zijkant) redelijk gemakkelijk los.

Dan zie je dit;
open.JPG

De disk zit netjes in een bracket en ze hebben zelfs nog iets van een silencer kitje er op los gelaten. Niet dat dat helpt als dat ding keihard piept, maar ok...

Verwijder de SATA kabel en het voedingskabeltje aan de achterkant van de disk en verwijder hierna de 4 schroeven waarmee het bracket op het moederboard vastzit.
Letop, linksonder vlak naast de disk zit de interface van het display, doe dus voorzichtig met een schroevedraaier ander mol je het display.
closeup.JPG


Vervolgens kun de de disk uit de bracket halen halen door aan beide kanten de 2 schoefjes los te draaien.
bracket.JPG


Neem de disk uit de bracket en plaats je nieuwe disk terug in het bracket.
Schroef vervolgens de hele handel weer op het moederboard en vergeet niet de SATA en voedingskabel aan te sluiten.
Hierbij een afbeelding van de originele disk, naast de Cisco met de nieuw ingebouwde disk.
ingebouwd.JPG


Schroef hierna de behuizing weer in elkaar.

De originele disk in de decoder was in mijn geval (en ik denk in alle gevallen) een Western Digital Caviar Blue van 320GB, op 7200 toeren en 8MB cache. Meer specs hierrrr

Deze heb ik vervangen voor een antieke, het enige wat ik nog in het stof had liggen, Maxtor Diamond Max van 160GB. Ik weet dat ik nu de helft aan ruimte inlever, maar opnemen doe ik toch nauwelijks en ik wilde niet wachten tot ik een nieuwe disk binnen had. Deze schijf is een heeel stuk ouder dan de WD, maar werkt toch. Het lijkt me dus dat nieuwere disks ook probleemloos zouden moeten werken.
vergelijken.JPG


Werkt de decoder ook zonder disk?
Dit heb ik uiteraard getest en het antwoord is ja, en nee :)
Ja je kan gewoon tv kijken (zonder piep) maar, je houd wel continu de melding in beeld dat er een probleem is met de harde schijf. Deze is niet weg te krijgen. Zonder disk is geen optie dus, lijkt mij.
nodisk.JPG


Belangrijk
Na het vervangen van de disk en het weer aanzetten van de Cisco heb je een tijdje geen beeld. Geen paniek... Je ziet wel een en ander voorbijkomen op het display. Blijf wachten, bij mij duurde het ruim 3 minuten voordat ik het "Out of the Box" beeld van Ziggo had. Hierna dien de dus weer opnieuw te zoeken naar zenders. Zet het apparaat dus niet halverwege uit, geduld is een schone zaak.

Eenmaal de Cisco weer op zijn plaats gezet kijk ik weer vrolijk TV, zonder die irritante pieptoon.
done.JPG


Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben, heb er speciaal voor geregistreerd :wink: Suc6!

Owja, en hou er rekening mee dat wanneer je dit doet binnen de garantie, en je molt 'm je wel een probleem hebt... Dus doe voorzichtig!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Kijk, dat is weer eens iets anders. Iemand die zich registreert om ons te helpen, in plaats van al die anderen die zich alleen registreren om te klagen.:thumb up:
 
Geweldig dat je dit met ons wil delen! :mrgreen:
Ben trouwens wel heel benieuwd wat er gebeurt als je er een grotere disk in zet, en met name of je de volledige capaciteit kan benutten. Ga je dat nog een keer proberen?
 
@Arie_O & nasischijf. Dank je voor de positieve feedback.

@theroadmap.
Ja, ik ga er denk ik vanavond een 2TB disk in hangen om even te kijken. Ook ben ik benieuwd wat er gebeurt als ik er een SSD in plaats, dit zal ik ook even testen. Ik houd je op de hoogte.
 
ik vind het wel een goeie:thumb up:, je moet het maar durven.

Ben benieuwd of er ook een grotere schijf in kan, ik blijf het volgen hier!
 
Bij de 8455 zijn verscheidene pogingen om dat te proberen mislukt.
De 8455 bleef maar 160 GB (het formaat van de originele disk) gebruiken.
 
Ik heb gister een 500gb harde schijf in mijn 8485dvb gezet en dit werkt prima. Duurde bij mij ook iets van 2 a 3 min voor ik beeld kreeg.

Weet niet of de DVB ook de volle 500gb gebruikt. Ik kan dit namelijk nergens terug vinden.
Maar ik ben hier al helemaal blij ermee, want mijn harde schijf was namelijk defect! (en de nieuwe is ook een stuk stiller)

Bedankt xander!:thankyou:
 
@Naappie. Top! Mooi dat je er mee geholpen bent!
@dcl!. Bedankt voor het compliment :)
 
Terug
Bovenaan