• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Hard en Zacht digitale TV

E

egkok

Als ik digitaal heb gekeken en bijv.per ongeluk wordt er veranderd naar Analoog dan schrik ik me de pleuris want dan is het geluid knetterhard. Of eigenlijk is het digitale geluid van UPC veel te zacht want ik moet zo aan het volume zitten dat er ruis bij het geluid zit dus. How come??
 
Volgens mij bedoeltnie dat niet, ik heb mijn mediabox digitaal aangesloten op de versterker, dat geluid is vrij zegt tov analoog(via tv). Die volume isntellingen hebben geen invloed op digitaal volume.
 
de media box kun je via instelling je tv instellen met mbt tot beeld scherm etc maar ook je volume harder of zachter.
Staat die in de mediabox op 75% zoals gewoonlijk dan zul je tijdens het dtv kijken je geluid aanpassen , maar als je daarna switch naar analoof oid dan knalt je geluid ontzettend hard door de kamer. dat bedoelt Egkok en Valz heeft gelijk daarin. Ik als monteur zijnde stel dit altijd in. ZOdat het boom effect dan wordt voorkomen
 
Sorry voor de taalfouten in het vorige bericht, maar dat volume instellen heeft geen invloed op digitaal geluid via een versterker (electral out).
Snap wel wat er nu bedoelt wordt.

Wat ik ook irri vind is het geluid van 3voor12, ene keer zacht (zacht bijvoorbeeld bij live optredens) dan weer hard, als je dan versterker open hebt staan en er komt een tune voorbij dan knalt het geluid ook uit je spekers. VPRO al paar keer gemaild maar ze doen er niets aan. Krijg je zo'n excuus mail van jah we kennen het probleem maar weten niet hoe op te lossen. Het heeft onze aandacht.
2 maanden later is er dus nog niets veranderd.
 
Ik heb ook het geluid van de mediabox via de digitale uitgang op mijn versterker aangesloten.
En nu heb ik het idee dat het geluid bij de ene zender harder is dan bij de andere zender.
SBS 6 klinkt bij mij heel hard, terwijl bijvoorbeeld RLT 5 weer een stuk zachter klinkt.
Hebben meer mensen hier last van?
 
Klopt , heb ik ook last van. Het is zeer irritant. Film1 is soms zelfs ontzentend zacht tov de rest.
 
Het geluid van me eigen tv is mooier, zodra ik de mediabox aanzet wordt het minder.. heb hem al op ze hardst gezet... geen resultaat.
 
Ik ervaar hetzelfde, en ook .. schakel je bijvoorbeeld over van film 1+1 naar MGM dan is het duidelijk te horen.

Digitaal is prima, en gebruik eigenlijk analoog helemaal niet meer
 
Terug
Bovenaan