• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Haperend en blokkerig beeld rtl7 en veronica

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

AngelottiNL

Hallo,

Ik heb sinds een aantal dagen ontzettend slecht beeld op o.a rtl7 en veronica. Het is zelfs zo erg dat ik niet eens normaal televisie kan kijken naar deze zenders, het is echt niet te doen.
Ik heb al verschillende keren de humax hdr 5200c aan en uitgezet, en ook al eens opnieuw de zenders geinstalleerd.
Dit probleem doet zich op andere zenders niet voor, en aan de bekabeling ligt het ook niet. Immers andere zenders hebben er ook geen last van. En ik gebruik een afgeschermde kabel (verstrekt door Ziggo).

Ik ben op het punt aangekomen dat ik een andere provider overweeg, want dit is verschrikkelijk vervelend.
Heren van het webcare team hebben jullie nog een oplossing?
 
Die zenders die je noemt zitten allemaal op dezelfde frequentie. Heb je die 5200 wel eens met een kort goedgekeurd kabelkeur kabeltje aangesloten op je aop? En heb je dan nog steeds dezelfde storing?
De keuze voor een andere provider lost je eventuele probleem met je binnenhuis bekabeling niet op.
 
Ik heb de kabel gebruikt die ziggo mij heeft toegestuurd als oplossing voor het zogenaamde probleem met 4g masten. Een goedgekeurde, afgeschermde kabel. Verder zijn alle kabels die ik gebruik, recent en met kemakeur.

Verder lijkt het mij ook zeer onwaarschijnlijk dat ineens out of the blue die kabel niet goed zou zijn (zonder in de buurt van die kabel te zijn geweest). En dat alle andere zenders wel goed zijn (en Ber. 0), maar om de vraag even te beantwoorden, ik heb de humax inderdaad rechtstreeks op het aop aangesloten. Maar het haperen en blokkerige beeld blijft ook dan zich voordoen. Ik weet dat er vaak met een vinger wordt gewezen naar bekabeling. Maar die is echt wel goed...
 
Dan zou ik de helpdesk gaan bellen. Mogelijk zit er dan buiten jouw huis ergens iets niet goed.

Weet je trouwens hoeveel mensen hier de laatste tijd soortgelijke klachten posten. 'Plotseling storing. Niets veranderd'.
Als er in de buurt een 4G zender of andere stoorzender aktief is geworden en je hebt 'lekke' huiskabels, dan heb je inderdaad 'plotseling storing. Niets veranderd'.

Daarom de test met een korte kabelkeur kabel aan het AOP.
Nog steeds storing, dan is het in het ziggo netwerk en moet een ziggomonteur er naar kijkn.
 
Wordt tijd dat Ziggo IPTV gaat aanbieden. Daarmee zijn dat soort storingen voorbij.
 
Thegrouch, je hebt gelijk.

Maar ik heb dat dus ook getest met de humax rechtstreeks aan de aop. Nogmaals ik weet dat kabels de zwakste schakel zijn, maar ik ben er vrij zeker van dat mijn kabels in orde zijn.
Ik gebruik namelijk altijd hoge kwaliteitskabels, daar bezuinig ik niet op.. hecht teveel waarde aan o.a mijn geluidsinstallatie..
 
Definieer de hoogwaardige kabels.

Alleen kabel keur kabels zijn hoogwaardig te noemen, omdat de aan deze specificaties voldoen en erop getest zijn.

Bij overige "hoogwaardige" kabels is het de vraag hoe goed/slecht ze zijn. Dit kun je aan de buitenkant in zijn geheel niet zien.
 
Wat betreft de coaxkabels zijn het allemaal kabelkeur exemplaren.
Inderdaad vanwege het voldoende afgeschermd zijn, en daarop getest zijn.
want hoeveel een fabrikant vaak de mooiste dingen op de verpakkingen drukt is het vaak huilen met de pet op inderdaad ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan