"Gratis" Digitale TV volgens methode UPC...

D

dvanhul

Het volgende bericht staat vanochtend in Trouw, het leek ook te mooi om war te zijn, UPC die iets "gratis"gaat doen, het wordt flink dokken de komende jaren!
---------
’Gratis’ digitale tv wordt voor kijker kostbaar
door Vincent Dekker
2005-08-18

Televisiekijken via de kabel gaat de komende jaren fors meer kosten door de vereiste aanschaf van decoders voor digitale tv. UPC, de grootste kabelmaatschappij, maakt bovendien het basisabonnement 20 procent duurder.


Kabelmaatschappijen schermen momenteel met gratis digitale televisie waarmee veel meer zenders zijn te ontvangen dan via het huidige, analoge pakket. ’Gratis’ slaat dan vooral op het feit dat de meeste kabelnetten nog niets extra’s vragen voor een basispakket aan digitale zenders. In feite zullen veel kijkers echter honderd tot een paar honder euro moeten uitgeven aan zogeheten decoders. Bij UPC wordt ook het abonnement duurder.

Voor elke tv en videorecorder in huis is een aparte decoder nodig en elk kastje kost een kleine honderd euro. Zolang alle zenders nog analoog te ontvangen zijn, kan de kijker nog zonder decoder. Maar de kabelaars zullen geleidelijk aan steeds minder netten analoog gaan doorgeven en zo hun abonnees tot de aanschaf van decoders dwingen.

Bij Casema, de nummer drie in Nederland, blijven alle huidige analoge netten ’zeker volgend jaar’ ook nog analoog beschikbaar, aldus een woordvoerder. „Maar er komt natuurlijk een moment dat we zullen overstappen.” UPC en enkele kleinere netten stoppen sommige zenders binnenkort al ’achter de decoder’. UPC wil nog niet zeggen hoeveel netten uit het analoge pakket verdwijnen en ook niet welke. Kleinere kabelbedrijven schrappen onder meer de BBC en de Duitse zenders uit het analoge pakket. Wie die wil zien, moet dus decoders aan zijn tv’s en videorecorders koppelen.

UPC geeft de eerste decoder ’gratis’ aan zijn abonnees, maar verhoogt vervolgens de prijs van het standaardabonnement. Elke paar maanden komt er 0,75 cent bij, en begin 2007 moet dan iedereen drie euro per maand, oftewel 20 procent, meer betalen dan nu. UPC is goed voor ruim een derde van alle Nederlandse kabelaansluitingen.
 
Schrikbarend dat zo dit allemaal maar kan.  >:(
Je dwingt de mensen gewoon tot koop en daarna flink laten betalen voor zenders en/of abbonees.
Jaja...erg goed dat privatiseren , zijn we echt beter van geworden.
Wat een concurentie onder die bedrijven..( doet me denken aan dat bouwfroude proces..handje klap ).
In veel gevallen zijn er voor de consument niet eens andere opties en zijn ze verplicht dus om het allemaal maar aan te nemen.

Jah..hoor je links en rechts..dan maar schotel  :angel:
Maar dat blijft ook niet lang zo lijkt me.

"Dan moet je maar niet zeuren , en schaf je tv maar af." , zegt de optimist die het allemaal maar op z,n rug heeft groeien.

En voor wat.? betere kwaliteit beeld en geluid , meer zenders waar geen hond naar kijkt , interactieve mogelijkheden ?...laat me niet lachen..
Regering => legale maffia..dit idem met deze bedrijven.  >:(

Sry maar wilde dit wel ff kwijt...  als je dit alles nog als positief moet beschouwen ! ( zegt de pessimist :'( )
 
dit doet me denken aan het vrijgeven van de energiemarkt door ministerr brinkhorst.door concurrentie zouden de prijzen dalen (yeah right)
het kabinet is de hoer van upc(ole,ole)
we worden dus weer gewoon genaaid met al die mooie regeltjes en beloftes in dit mooie land >:D
 
Ho ho...beste upc klanten(ik alleen analoge radio&tv afnemer)...

...we hoeven niks van upc. Immers waarom upc de zenders van de satteliet laten plukken(met alle bijkomende abbokosten en decoders) als je het ook zelf kan.

Het wordt nu gewoon tijd om effe met je buren te gaan praten. Zodat je met een groepje samen een schotel neemt.(samen zodat we dan niet tig schotels krijgen, maar 1 schotel met tig lnb/s =) )

Immers doordat upc weer de prijzen opschroeft houd dit tevens in dat je de investering van je eigen schotel + decoder sneller hebt terugvrerdient.
effe rekensommetje:

gemiddelden:
schotel+lnb+decoder = zo'n 300 euro.(gemiddeld he)
abbo bij Canal Digitaal (om basis ned tv/radio te kijken/luisteren) = 7,45 p/m
UPC standaard = 16,53(a'dam) en wordt 20% duurder, dus heb je schotel+lnb+decoder/tuner al in 1 a 1.5 jaar terugverdient.(voorheen kom het wel 6 jaar duren voor je terugverdient had , is nu al 1.5 jaar ivm prijsverhoging upc.(upc prijst zichzelf de markt uit, te duur te kut kwaliteit)

Dus da dish wordt steeds aantrekkelijker (betere kwaliteit+meer zenders+ goedkoper). Enige rede om bij upc te blijven is: edit: is er niet, want concurrent Digitenne is goedkoper dan upc. Dus geen dvb-s ivm plaatsing schotel, dan dvb-t makkelijk met antenne. Bij upc zit je n.l. vast aan die coaxkabel.

info hier;
DVB-s:
https://www.canaldigital.nl/default.asp?id=20&t=abonnementen&pakket=25
DVB-t:(Digitenne AT HOME, er is ook CarTV+OutdoorTV)
https://www.digitenne.nl/athometv/abonnementen.asp

effe gewetensvraagje :

Stel ik weiger de upc decoders aan te nemen(1gratis maar heb dus wel 6 tv/radio apparaten hier die ik afzonderlijk wil bedienen zoals het nu gaat bij analoog). Volgens mij mag upc dan je analoog niet afsluiten ivm alarm service noodoproepen. Of zou upc dan alles weghalen behalve de 3 ned. publieke omroepen, maar da's dan toch contractbreik, omdat er een organisatie is (ben naam effe kwijt) die bepaald wat we behoren te zien aan zenders?

Volgens mij mag upc ons niet dwingen tot dvb, zeker als je er 1 decoder gratis krijgt en dus voor de rest moet betalen(dan koop ik liever een dvb-s twin-twin-twin-tuner met dolby digital 5.1) vermoed dat die gratis upc decoder alleen maar analoge output heeft(1scart of coax) en als je aan de dvb gaat wil je minimaal dolbydigital geluid toch?(hint: weer die dish)
 
Mee eens,afgezien dat sommige gemeentes het plaatsen van schotels tegenwerken cq verbieden... :6
 
Het is wel goedkoper dan ik nu betaal. 15 euri per maand verstopt op de stroomrekening en nog eens 14,95 per maand voor upc digital.
Ben wel benieuwd wat die iptv van KPN gaat kosten...
Als UPC er weer een nieuwe opzegtermijn van een jaar probeert door te sneaken ben ik weg natuurlijk. :#
 
Terug
Bovenaan